fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Jurnalistul Bogdan Enache i-ar fi dat bani lui Iulian Tănase, denuntățor al fostului primar Iulian Bădescu, ca să plece din țară. Oamenii lui Bădescu au încercat să cumpere tăcerea martorilor din dosar?!

Citește Și

- Reclamă -

Se pare că apropiații lui Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieștiului, arestat în luna martie a anului trecut, ar fi încercat să cumpere tăcerea martorilor din dosarul fostului edil. Informația a fost făcută publică seara trecută la Antena 3 și aduce acuzații la adresa unui jurnalist local, Bogdan Enache, care de altfel este și nașul lui Iulian Bădescu.

Practic, conform Antena 3, „după ce edilul Iulian Bădescu a fost reţinut pentru luare de mită, apropiaţii săi au încercat să îi trimită afară din ţară pe cei implicaţi în afacerile ilegale”.

Iulian Tănase, finul fostului primar, este unul dintre denunțătorii din dosar și el ar fi cel care l-a acuzat pe Enache că i-a dat bani ca să plece din țară. Se pare că acesta le-ar fi declarat judecătorilor următoarele: „Bogdan Enache mi-a dat bani pe care mi-a zis să-i folosesc eu cu soţia, să plecăm prin ţară să ne recreem. La câteva ore, mi-a mai dat nişte bani. 2.000 de euro şi mi-a spus că avem avion la 4 şi jumătate către Istanbul şi să lăsăm telefoanele acasă. M-am consultat cu soţia şi ni s-a părut un scenariu de film. Nu aveam de ce să plecăm. Mi-a zis: „Treaba ta, mâine te saltă şi pe tine!””.
Conform declarațiilor citate de Antena 3, Tănase este cel care s-a ocupat și de semnarea actelor prin care Iulian Bădescu ar fi primit drept mită o casă în cartierul Albert, de la deputatul Sebastian Ghiță, în urma unor contracte avantajoase cu Primăria Ploiești.
„Îl cunosc pe Bădescu de când m-am angajat la Monitorul de Prahova, unde avea funcţia de director general. După ce Bădescu a devenit primar m-a chemat şi mi-a spus că va încheia un contract prin care va achiziţiona un imobil în Ploieşti. M-a mandatat şi m-am dus împreună cu reprezentantul firmei Asesoft, proprietarul imobilului, la un birou notarial.”, ar fi precizat Tănase în fața instanței.
Mai mult decât atât, Tănase ar fi vorbit și despre cum după ce Iulian Bădescu a fost arestat preventiv, soția acestuia, Raluca Bădescu, i-ar fi dat indicații scrise pe șervețele pe care ulterior le distrugea.
„După ce Badescu a fost reținut, situaţia firmelor Bipres şi Sunsmart nu era una bună. M-am dus acasă la soţia lui şi m-a asigurat că o să rezolvăm în cel mai scurt timp. Toate indicaţiile le-am primit pe şerveţele sau pe bucăţi de hârtie. După ce le citeam, le ardea sau le fierbea.”, ar mai fi spus Tănase, finul fostului edil.
Conform Antenei 3, o angajată din Primăria Ploieşti a mai declarat în faţa instanţei cum Iulian Bădescu şi contabilul de la Clubul Sportiv Municipal au întocmit personal documentele prin care se aproba alocarea celor 1,5 milioane de lei pentru echipa de baschet Asesoft, deşi astfel de transferuri, direct de la bugetul local, erau cunoscute ca fiind ilegale.
Sursa: www.max-media.ro
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut