fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

Kaufland despre blocarea mașinilor: „Prin intrarea în parcarea Kaufland, conducătorul auto declară că a citit, a înțeles și este de acord cu toate condițiile în care poate folosi parcarea”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Problema privind blocarea roților mașinilor aflate în parcările supermarketurilor ne-a fost recent adusă în atenție. Un cititor ne-a trimis marți, 28 ianuarie, fotografii cu un autoturism care fusese blocat de către o firmă împuternicită de Kaufland în parcarea supermarketului din vestul Ploieștiului. Însă, cititorul a explicat de ce practica este ilegală și, mai mult decât atât, ar putea fi considerată chiar infracțiune.

Citește aici toate detaliile!

- Reclamă -

La solicitarea ziarului Incomod, reprezentanții Kaufland au transmis un punct de vedere în care explică faptul că mașinile sunt blocate în baza unui regulament al parcării, care are rol de contract între Kaufland și șoferi și prin intrarea și folosirea parcării înseamnă că șoferii care fac acest lucru automat declară că au citit, au înțeles și sunt de acord cu condițiile impuse.

Iată punctul de vedere integral transmis de reprezentanții Kaufland România la solicitarea ziarului Incomod:

„Vă informăm că parcarea Kaufland este un bun proprietate privată și se adresează clienților magazinelor Kaufland, care aleg să vină la cumpărături cu mașina, asigurându-le condiții civilizate de parcare.

În majoritatea locațiilor avem de-a face frecvent cu următoarele situații: locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități sunt ocupate abuziv de persoane care nu au acest drept, respectiv parcarea este ocupată de mașini lăsate la vânzare sau de mașini ce aparțin persoanelor care locuiesc în aproprierea magazinului.

Din aceasta cauză am primit numeroase sesizări din partea clienților, cu privire la faptul că atunci când vin la cumpărături nu reușesc să găsească un loc de parcare disponibil. Ținând cont de aceste sesizări, precum și de faptul că suntem împiedicați în mod constant și abuziv să ne desfășurăm în bune condiții activitatea, am hotărât implementarea Regulamentului Parcării, prin care am stabilit regulile pentru utilizarea parcării magazinelor Kaufland, precum și sancțiuni pentru nerespectarea acestuia.

Regulamentul reprezintă un contract de adeziune între Kaufland România SCS și orice conducător auto, care folosește parcarea Kaufland. Prin intrarea și lăsarea autovehiculului în parcarea Kaufland, conducătorul auto declară că a citit, a înțeles și este de acord cu toate condițiile contractuale în care poate folosi parcarea Kaufland. Pentru monitorizarea respectării regulamentului colaborăm cu o firmă specializată de pază, astfel încât toți clienții Kaufland să se bucure de un spațiu de cumpărături plăcut.”, au transmis reprezentanții Kaufland.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

4 COMENTARII

  1. Este adevarat ca parcarea este proprietate privata, dar conform legii este deschisa publicului, deci devine „parcare publica” si se supune legii, deci blocarea rotilor este absolut ilegala si pot fi actionati in instanta, firma „imputernicita” nu are acoperire legala pt a „sechestra” un bun propriu.

  2. Vlad,dar șmecherul care probabil locuiește sau lucrează în zona are dreptul să parcheze pe proprietatea privată a magazinului! ?fără contract!!?Sigur nu vrea să plătească dar angajații de pază da aibă grijă și de mașina lui!Așa e corect?

  3. Clientul când vine într o parcare public privata vine sa cumpere nu sa citească pe niște plancarde cu litere atât de mici încât și cu ochelari abia de poți citi.. Nu cred ca o sa convină la nimeni sa și găsească mașina blocată de niște asa zis angajati care pândesc” abuziv sa blocheze mai ales doamne sau clienți mai în vârstă.. În foarte multe cazuri nici nu treceau asa zis cele 2 ore de parcare „gratuita” ca deja se bloca mașina..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut