Președinntele Klaus Iohannis a criticat, în discursul din Parlament, majoritatea PSD-ALDE, despre care a spus că s-a îndepărtat de interesele românilor, având abordări populiste și manipulatorii, careau semănat discordie. „Domnilor guvernanți, ascultați vocea românilor, recuplați-vă la interesele românilor, ridicați-vă la nivelul centenarului și nu îl dezonorați”, a spus președintele.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

 

  • Cuvintele făuritorilor statului național ne transmit peste ani un patrimoniu de idei și valori care își păstrează neștirbită actualitatea.
  • Într-un moment de criză a relațiilor internaționale, România, cu sprijinul aliaților săi, a fost parte a soluției, și nu a problemei. Pe 1 decembrie 1918, Iuliu Maniu se întreba, la Alba Iulia, ce ar putea face generația sa pentru a se ridica la înălțimea îndeplinirii unui asemenea ideal. Cu privilegiul de a fi Președintele României în vremea Centenarului, preiau emoționanta interogație a fruntașului ardelean, făuritor al Marii Uniri, și v-o adresez dumneavoastră, aleșilor nației: prin ce putem să fim noi demni de împlinirile de acum 100 de ani?Astăzi, întrebarea la care trebuie să răspundă politicienii, indiferent de partid sau doctrină, este dacă vor continua să promită mult și să livreze puțin sau dacă vor avea curajul și responsabilitatea de a pune bazele dezvoltării României în cel de-al doilea centenar.
  • Nu ne-a fost simplu să ajungem aici, și tocmai de aceea, ca acum un secol, oamenii au mari speranțe pentru viitor și așteptări îndreptățite. Românii așteaptă o guvernare la înălțimea moștenirii. Vor lideri cinstiți.
  • Este timpul să înțeleagă același lucru și majoritatea politică și guvernamentală.
  • Unele abordări populiste, manipulatorii, au semănat discordie. Spiritul națiunii este însă viu și s-a manifestat în susținerea fără echivoc. A fi român echivalează acum cu a fi european.
  • Domnilor guvernanți, ascultați vocea românilor, recuplați-vă la interesele românilor, ridicați-vă la nivelul centenarului și nu îl dezonorați
  • România trebuie să țintească cât mai sus ca națiune liberă, nu să devină captivă câtorva politicieni.
  • Este încă timp să reveniți asupra unor legi care nu au susținerea oamenilor și nici nu corespund standardelor europene. Nu faceți rău societății românești mergând mai departe cu modificările legilor justiției și codurilor penale.
  • Dacă clasa politică de astăzi dorește să fie evocată, va trebui să-și asume proiecte fundamentale și să atingă obiective care corespund obiectivelor cetățenilor noștri.

Sursa: www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here