Vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc vineri şi sâmbătă, a fost amânată după ce președintele Egils Levits, revenind miercuri seara dintr-o vizită de lucru în Suedia, a fost testat pozitiv. Și Klaus Iohannis s-a aflat în Suedia, unde a participat la un forum pe tema Holocaustului, prin urmare ar fi fost testat de urgență la revenirea în România, transmit televiziunile de știri. Rezultatul testului este negativ.

„Vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 – 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că preşedintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2”, a confirmat, joi, potrivit g4media.ro, Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, preşedintele Egils Levits, revenind miercuri seara dintr-o vizită de lucru în Suedia, a făcut un test rapid antigen COVID-19, care a ieşit pozitiv. Ulterior, preşedintele leton a făcut testul PCR, care a confirmat şi infecţia cu SARS-CoV-2.

Preşedintele Letoniei urma să se întâlnească joi cu omologul estonian, Alar Karis, iar vineri cu preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele leton l-a sunat personal pe şeful statului român pentru a-i explica situaţia şi pentru a amâna vizita.

Sursă foto Digi24.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here