Furnizorul de vopsele Kober a construit ilegal un depozit în Ploiești! Este vorba de o construcție de pe strada Apelor din Ploiești, la intersecția cu Mihai Bravu, care a fost ridicată de societate înaintea emiterii autorizației de construire. O astfel de lucrare, ridicată înaintea eliberării autorizației, este ilegală din punct de vedere al legislației în vigoare din domeniul urbanismului.

kober1Jurnaliștii noștri au verificat informația și au fotografiat depozitul pe data de 4 mai, când construcția era deja ridicată, după cum puteți vedea în imaginile de mai jos. Ulterior am solicitat un punct de vedere primarului Adrian Dobre și Direcției de Urbanism prin care am solicitat să ni se spună dacă respectiva construcție are autorizație. Primarul Adrian Dobre ne-a declarat că din informațiile sale cei de la Kober au autorizație, dar nu ne-a putut spune data când au primit-o. În schimb, Direcția de Urbanism a răspuns astăzi solicitării și ne-a pus la dispoziție documentele din care reiese că firma Kober a primit autorizația de construire de abia pe data de 5 mai (la o zi după ce reporterii noștri deja fotografiaseră construcția), în condițiile în care Kober a depus cerere pentru eliberarea autorizației de construire în noiembrie 2016, după cum reiese din documentele puse la dispoziție de Direcția de Urbanism.

kober3Reporterii noștri s-au consultat cu specialiști în domeniu și ni s-a explicat că inițial s-a făcut un control în teren după primirea cererii. Cei de la Urbanism au descoperit că lucrările fuseseră deja începute și cu câteva zile înaintea Anului Nou dosarul celor de la Kober a fost respins. În acest caz existau două soluții, fie Kober demola ce construise până atunci și revenea cu cererea de emitere a autorizației, fie intra în legalitate, lucru care presupunea plata unei amenzi, dar și foarte multe documente suplimentare. Deși nici una din cele două variante nu s-a întâmplat, pe data de 5 mai Kober a primit autorizația de construire de la Urbanism ca și cum dosarul nu ar fi fost niciodată respins. Responsabili de acest lucru, care ar putea fi considerat chiar un abuz în serviciu, se fac toți cei care au semnat autorizația de construire: primarul Adrian Dobre, secretarul Anabell Olimpia Măntoiu, arhitectul șef Cristina Herția și directorul adjunct de la Urbanism, Rita Neagu.

kober2Mai mult decât atât, potrivit specialiștilor din domeniu, Kober trebuia să facă un anunț de începere a lucrărilor la Primărie și la Inspectoratul de Stat în Construcții, iar acesta se poate face doar după eliberarea autorizației de construire. Cum atunci când au fost demarate lucrările autorizația nu era emisă, există suspiciuni că firma Kober nu a dat nici anunțul de începere a lucrărilor.

În eventualitatea în care se fac astfel de “afaceri”, devine limpede de înțeles de ce există tot mai mult interes în rândul unor funcționari de a avea influență la Direcția de Urbanism. Reamintim că în ultima perioadă au fost mai multe scandaluri la Urbanism, direcție aflată în subordinea city managerului Teodora Marin, condusă de protejata acesteia, Cristina Herția.

Citește și:

Teodora Marin ar putea fi sancționată. Analiza pe Lege: ce articole a încălcat city managerul

City managerul Teodora Marin, acuzată de abuz în serviciu?! FOTO-DOCUMENTE. AUDIO

City managerul Teodora Marin face lucrări ilegale în Ploiești?! FOTO-DOCUMENTE

N.R: Ziarul nostru a solicitat un punct de vedere din partea societății Kober pe care îl vom publica când îl vom primi.

Vezi mai jos fotografiile cu depozitul realizate pe data de 4 mai:

 

2 COMENTARII

  1. Buna ziua,

    Domnule/doamna reporter, de ce nu va semnati articolul ?
    Purtam o discutie pana la capat pe aceasta tema deschisa de dumneavoastra ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here