cersetoare periculoasa ploiesti

cersetoare periculoasa ploiestiBlogger-ul John Cristea a postat fotografia unei cerşetoare care îşi face veacul prin centrul Ploieştiului şi care a devenit agresivă când a refuzat-o. 

Sub titlul “Ea este femeia care mi-a cerut bani cu japca! Şi da, e periculoasă!”, John a povestit cum a relaţionat cu persoana respectivă:
Mă pasionează oamenii de cel puţin o viaţa, iar asta n-are nicio legătură cu religia şi nici cu vieţile paralele, ci cu diversitatea după care-mi ghidez instinctul. Ca s-o găseşti pe băbuţa din poveste, nu ai nevoie de gps, ci doar de cheful de a hoinări prin centrul oraşului, foarte aproape de KFC. Intenţia de a-i asculta caseta cerşetoarei şi de a o privi cu mâna-ntinsă, mi-au schimbat radical perpectiva faţă de dubioşii străzii. Cei care cerşesc la colţ de stradă sunt oameni miloşi, care nu reacţionează stupid şi nici n-au chef de ceartă (nu?). În schimb, mie, din întâmplare, poate şi din libertatea de a alege următoarea conversaţie, evident, de scurtă durată, m-am pus pe tras cu urechea la ce zice o tanti necăjită.
Mi-a cerut bani! Tanti mi-a cerut bani, că avea nevoie … Că să-i dau, s-o ajut, că sigur eu am şi că să nu mai stau pe gânduri. Şi da, aveam bani la mine, doar că abordarea mi s-a părut trasă de păr şi cu intenţii deştepte pentru mijlocul străzii. Pentru fiecare clipă în care i-am acordat atenţie, a devenit tot mai agitată. Gen, voia banii mei, fără comentarii. Gen, a prins drag să mă înjure şi să mă redirecţioneze după cum a crezut ea că e mai bine. Am înţeles că nu e cea mai bună situaţie în care mă aflu, iar drept să vă spun, mi-am permis să-i urmăresc reacţiile ulterioare, cu riscul de a-mi face ziua proastă. La nici 10 secunde de când “negociam” ieşirea mea din planul ei vizual, a devenit recalcitrantă (cu spume la gură). Când i-am explicat că nu-mi place ceea ce face şi că nu am să-i ofer niciun leul, a început să se legene, de pe un picior pe altu’, cu tendiţe de alergare către mine. N-avea cai-putere, dar tot făcea balamuc în centrul oraşului!
Cu nebunii am înţeles că nu e bine să mă pun. Aşa că, i-am făcut o poză şi mi-am văzut de treaba mea. Femeia n-are nicio vină, eu am supărat-o. Nu ştiu cât de tare i-am afectat productivitatea, dar voi fi tot mai atent la ce se întâmplă cu cei care stau la mila omului grăbit. Şi nu, nu judec, dar nici nu-mi place să ştiu că oameni de acest tip pot deveni turbaţi în câteva clipe “suspecte”.
Citeşte textul integral pe johncristea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here