fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

La loc comanda! Legea prin care românii puteau intra doar cu buletinul în Moldova, neconstituțională

Citește Și

- Reclamă -

rep moldova romania - Ziarul INCOMODCurtea Constituțională de la Chișinău a stabilit că decizia guvernului Chiril Gaburici prin care cetățenii Uniunii Europene, inclusiv românii, puteau intra în Republica Moldova doar în baza buletinului de identitate este neconstituțională.

Hotărârea a fost declarată neconstituțională pentru că, din momentul comunicării demisiei premierului Gaburici, guvernul îndeplinește doar funcții de administrare a treburilor publice până la depunerea jurământului de către membrii noului guvern.

- Reclamă -

Chiril Gaburici și-a dat demisia pe 12 iunie, dar pe 16 a decis convocarea unei ședințe a guvernului cu o agendă de peste 50 de proiecte de hotărâri. Toate cele care depășesc ”funcțiile de administrare a treburilor publice” au fost declarate neconstituționale, informează Curtea Constituțională într-un comunicat.

După ce a fost anunțată adoptarea acestei măsuri de către guvernul de la Chișinău, Ministerul român de Externe a emis un comunicat în care preciza că Bogdan Aurescu salută această măsură, ce reprezintă ”un semnal politic clar al angajamentului Republicii Moldova faţă de parcursul său european”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut