Nu mă refer la noi, la mine și la tine care circulăm cu autobuzele, care mergem pe jos, care ocolim gunoaiele, care ne uităm în jos de parcă am căuta bani ca să nu ne rupem picioarele în gropi. Mă refer la ei. Hai că știți care ei. Se dau jos din mașini doar că să intre în casă sau în clădirea primăriei. Dacă-i întrebi cât e un bilet de autobuz poate știu, dar dacă aduci vorba și de cât costă un abonament, le dă sângele pe nas.

Despre bătut orașul la talpă, dacă nu e campanie, nimic nu e. Or fi crezând că oamenii ăia care scriu la prmărie că dau efectiv în gropi, că li se inundă străzile, ca miroase a benzenuri și alte substanțe dragi bolilor au halucinații. Vara-de la căldură, iarna-de la frig. Celelalte anotimpuri nu se mai pun.

Nu suntem nici stațiune de litoral să zici că se uită omul la mare și mai uită. Și nci de munte să se apuce omul de escaladat ca să nu-i mai bată pe edili la cap cu problemele orașului.

Așa că, dragilor, da, voi, că tot aveți smarfeonuri, cum zicea o reclamă, nu vă mai faceți selfi-uri la nunți și cumetrii. Luați-o la picior prin oraș. Veți avea fundaluri pentru pozele voatre, numai unul și unul. Și poate așa din aproape în aproape, data viitoare, peste câțiva ani, când mai ieșiți la poze o să fiți mulțumiți de ce-i în spatele vostru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here