Luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina a fost acoperit în ultima perioadă de vegetație, preponderent în apropierea malurilor, oferind un aspect dezolant locului. Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, în colaborare cu primăria Câmpina, a decis să populeze lacul cu pește care să contribuie la eradicarea vegetației.

Aproximativ 500 kg de pește din speciile cteno, fitofag-hipă și novac au fost aduse sâmbătă, 8 mai, în lacul câmpinean. Vorbim de specii care se hrănesc cu fitoplancton și zooplancton, adică ierburile care se întind în zona malurilor. Aceste specii de pești vor contribui la curățarea apei.

Reprezentanții AGVPS au transmis că vor fi introduse o serie de restricții privind pescuitul pe Lacul Bisericii, pentru ca populația de pește să se mențină cât mai mult timp, astfel încât lacul să fie curățat natural. Mai mult, se vor schimba unele reglementări privind pescuitul recreativ, iar AGVPS și Poliția Locală Câmpina vor intensifica acțiunile de control pentru respectarea reglementărilor care vor fi impuse.

Precizăm faptul că zona de agrement Lacul Bisericii (cu parcul și locul de joacă) se află în administrarea municipalității câmpinene, în timp ce AGVSP are în administrare luciul lacului.

La acțiune a fost prezent și primarul localității, Alin Moldoveanu.

Sursa: campinatv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here