La Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție sunt, în prezent, în jur de 800  dosare și 5 procurori, potrivit datelor publice. Cel mai activ dintre magistrați este, cel puțin în dosarele de interes public, Adina Florea, adjunctul Secției, propusă șef la DNA de trei ori și respinsă de președinte de două ori.

Adina Florea are spre instrumentare dosarele în care sunt vizați mai mulți procurori de la DNA Ploiești, precum și o plângere care o vizează pe Laura Codruța Kovesi, formulată de Sebastian Ghiță.

Surse avizate citate de stiripesurse.ro susțin că Laura Codruța Kovesi nu a fost citată până acum în niciuna dintre cele două cauze, urmând ca acest lucru să se întâmple, cel mai probabil, după ce Secția se va muta într-un sediu nou.

De altfel, în cele două dosare s-au făcut deja audieri de martori, Marius Iacob, fostul adjunct al Laurei Codruța Kovesi, fiind unul dintre cei care au dat declarații în ambele cauze, spun surse judiciare.

Deși cauza care o vizează direct pe Laura Codruța Kovesi este cea deschisă ca urmare a plângerii lui Sebastian Ghiță, surse din sistem citate de stiripesurse.ro vorbesc despre o posibilă anchetare a fostei șefe a DNA în dosarul DNA Ploiești, în care Adina Florea cere arestarea procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu.

Aceasta variantă, vehiculată în unele medii din sistemul judiciar, ar fi susținută de documente depuse din interiorul DNA, privind gestionarea unor anchete realizate de DNA Ploiești, spun surse judiciare.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here