codruta kovesi

Laura Codruța Kovesi se află în funcția de procuror șef DNA din mai 2013, numită pentru un mandat de trei ani cu posibilitatea prelungirii. Mandatul șefei Direcției Naționale Anticorupție expiră în primăvara anului 2016, iar prelungirea acestuia depinde de decizia ministrului Justiției, Raluca Prună.

Conform legii, ministrul Justiției este cel care face propunerile de numire, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) acordă un aviz consultativ, iar numirea propriu-zisă o face președintele țării, Klaus Iohannis.

Într-un interviu pentru România Liberă, Raluca Prună a vorbit despre posibilitatea de prelungire a mandatului atât a șefei DNA, cât și a procurorului general, ambele mandate expirând în 2016. Întrebată dacă ia în calcul prelungirea mandatelor șefei DNA și a procurorului general, Raluca Prună a declarat:

” Ar fi neserios din partea mea să mă lansez în speculații cu privire la prelungirea sau nu a unor mandate. Sigur, ca principiu, am spus că legea dă posibilitatea reînvestirii unei persoane, însă iarăși, cred că societatea românească este la acest moment destul de antagonică și cred că o procedură – vorbesc ca principiu – de reînvestire a unei persoane care a făcut dovada unei bune administrări, dovada de integritate și profesionalism, ar expune acea persoană criticii unei părți din societate. Eu înțeleg din motive de transparență să fac publice criteriile de profesionalism, integritate, performanță, astfel încât să fiu împăcată cu propunerile pe care le pun pe masa CSM-ului și, finalmente, pe masa președintelui. Nu voi face o procedură complicată, pentru că la aceste funcții de conducere în parchete, nu vorbim de concursuri. Am obligația morală, și am să fac asta, să merg personal în țară, la curțile de apel și la parchetele de pe lângă curtea de apel, să-i încurajez pe cei integri și foarte buni să-și depună candidatura.”

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here