Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub urmărire penală pentru represiune nedreaptă în dosarul procurorilor de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu și Lucian Onea, au confirmat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. În acest dosar, Onea și Negulescu sunt sub control judiciar. Fosta șefă a DNA este audiată de la ora 13.00 la Secția pentru anchetarea magistraților.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare în dosarul procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu de la DNA Ploiești. În acest dosar, Onea și Negulescu sunt sub control judiciar.
Mircea Negulescu este cercetat pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului şi complicitate la represiunea nedreaptă, iar Lucian Onea, pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, represiunea nedreaptă şi cercetare abuzivă. Cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.
Cei doi, alături de alți procurori din DNA Ploiești, sunt acuzați și de constituire de grup infracțional organizat.

Laura Codruţa Kovesi se află de la ora 13.00 la Secția de anchetare a magistraților, unde a fost chemată pentru a fi audiată în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în urma unui denunț al lui Sebastian Ghiță. În faţa instituţiei a fost așteptată de două grupuri de manifestanți: susținători care îi scandau numele și câțiva contestatari care au huiduit-o.

În acest dosar – deschis în plină candidatură a acesteia la șefia Parchetului European – Laura Codruţa Kovesi este urmărită penal pentru luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă, care a susținut că i-a dat bani lui Kovesi pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa.
Secția pentru investigarea faptelor din justiție susține că Laura Codruța Kovesi ar fi cerut și primit în 2011, când era procuror general, suma de 268.689,36 de lei de la Sebastian Ghiță pentru extrădarea din Indonezia a omului de afaceri Nicolae Popa.
sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here