Proiectul lui Șerban Nicolae privind reducerea cu 50% a impozitelor pentru construcțiile și activitățile economice din grinduri, insule și alte suprafețe de uscat a fost votat luni în Senat, forul decizional fiind Camera Deputaților. Printre activitățile vizate se numără și jocurile de noroc, potrivit Mediafax.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare instituirea unui regim fiscal derogatoriu aplicabil terenurilor sub forma insulelor, grindurilor și altor suprafețe de uscat, a construcțiilor edificate pe acestea și a anumitor activități economice autorizate ”cu scopul de a dezvolta activitățile economice, de a crea locuri de muncă și, implicit, de a crea veniturile bugetare”.

Potrivit inițiatorului, activitățile economice ce se pot desfășura sunt cele de producție de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentație publică, comerț cu amănuntul, jocuri de noroc precum și cele de servicii conexe. Totodată, proiectul prevede că jocurile de noroc ce se pot organiza sunt jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, jocuri de noroc caracteristic cluburilor de poker și jocuri bingo desfășurate în săli de joc.

Șerban Nicolae a mai inițiat un proiect similar, care a fost aprobat de Parlament, însă CCR a admis, în iunie, sesizările de neconstituționalitate ale Opoziției și președintelui Klaus Iohannis.

De acest proiect ar beneficia şi insula Belina din Teleorman, care face obiectul unei anchete DNA. Liberalii anunţă că vor ataca iniţiativa la Curtea Constituţională.

La începutul lunii aprilie, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis că dosarul „Belina” poate fi judecat, deoarece probele din anchetă au fost corect administrate.

Este un dosar care o vizează pe Sevil Shhaideh, fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării, trimisă în judecată anul trecut în iunie.

Procurorii o acuză că a transferat Insula Belina şi Braţul Pavel din administraţia Apelor Române către Consiliul Judeţean Teleorman, iar de acolo cele două obiective turistice au fost concesionate către societatea Tel Drum, despre care procurorii anticorupţie spun că ar fi condusă din umbră de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Între timp, compania Tel Drum cere înapoi în justiţie Insula Belina, aflată acum în proprietatea statului. Societatea s-a adresat Tribunalului Teleorman, pentru a suspenda hotărârea Consiliului Judeţean de a înapoia terenul Apelor Române. Compania susţine că în cei cinci ani de la preluarea insulei de către stat nu au fost făcute deloc investiţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here