fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Legislația jocurilor de noroc la distanță din România. Perspective de viitor

Citește Și

- Reclamă -

În ultimii 10 ani, popularitatea jocurilor de noroc online a făcut din această industrie una dintre cele mai profitabile la nivel internațional, fiind o importantă sursă de venituri pentru statele care au oferit un cadru legislativ mutual benefic și atractiv pentru operatori.

În România, deși jocurile de noroc la distanță au fost reglementate încă din decembrie 2010, primul cadru de reglementare funcțional s-a conturat abia în urma eforturilor legislative din perioada 2015 – 2016. Rezultatul final este într-o mare măsură datorat eforturilor Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), care a reformat cadrul legislativ pe baza unui dialog purtat cu toate părțile interesate, respectiv asociațiile reprezentând operatorii de jocuri de noroc online, precum și cu instituțiile statului implicate în urmărirea, verificarea sau sancționarea unor activități conexe industriei. Cadrul actual de reglementare acoperă nevoile exprimate de părțile interesate, conducând la o creștere a acestui sector.

- Reclamă -

În prezent, putem afirma că România s-a aliniat reglementărilor din alte state de succes în acest domeniu, precum Malta, Danemarca sau Marea Britanie, având o legislație modernă, eficientă, corectă și complet funcțională.

În acord cu alte opinii exprimate de părțile interesate din industrie, considerăm că legislația actuală poate fi în continuare îmbunătățită. O primă îmbunătățire ar putea fi adusă cu privire la regimul fiscal aplicabil veniturilor obținute de către jucători din activitățile de jocuri de noroc online, respectiv prin introducerea unor norme privind reținerea la sursă a impozitului pe venit, pentru o mai bună și mai eficientă colectare a acestor taxe de către statul roman.

Citește mai departe pe hotnews.ro!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut