fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

Liberalul Dumitru Tudone, ales să conducă temporar CJ Prahova în absența președintelui Iulian Dumitrescu

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Vicepreședintele Dumitru Tudone, de la PNL, va asigura conducerea interimară a Consiliului Județean Prahova în perioada în care președintele instituției, Iulian Dumitrescu, anchetat sub control judiciar de DNA, este în imposibilitatea de a-și exercita mandatul.

Plasarea sub control judiciar a președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a impus desemnarea unuia dintre cei doi vicepreședinți ai instituției pentru a asigura atribuțiile de conducere. Astfel, într-o ședință extraordinară derulată luni după-amiază, vicepreședintele liberal Dumitru Tudone a fost ales, prin vot secret, să exercite funcția cât timp președintele este în imposibilitatea de exercitare a atribuțiilor.

- Reclamă -

Tudone a fost ales prin vot secret, cu 19 voturi pentru, numărul minim necesar, în timp ce Cristian Apostol, de la USR, celălalt vicepreședinte al instituției, a primit doar șapte voturi.

Consilierii de la PSD și PUSL au anunțat că nu vor vota pe niciunul dintre ei, iar cei de la România în Acțiune au anunțat înainte de începerea votării că-l vor susține doar pe vicele care își asumă un pachet de reguli menite să transparentizeze instituția și să asigure alocarea nepărtinitoare a banilor publici.

Conducerea CJ Prahova va fi preluată de unul dintre vicepreședinți, după ce Iulian Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar

Totodată, consilierul Mihai Neagu, fost USR, care a participat online la ședință, a anunțat că va contesta hotărârea la Prefectură. El a reclamat că nu i s-a permis să voteze, în condițiile în care legislația prevede că în astfel de situații votul este secret, însă din punct de vedere tehnic această posibilitate nu a fost disponibilă decât pentru consilierii aflați în sala de ședințe.

- Reclamă -

OFICIAL Acuzațiile DNA față de Iulian Dumitrescu

Înainte de ședință, USR Prahova trimisese un comunicat de presă în care își anunțase public susținerea pentru vicepreședintele Cristian Apostol. Pe un ton foarte dur, conducerea USR, partid care din 2020 se află la putere în CJ Prahova în urma alianței cu liberalii, a vorbit despre condamnarea furtului din bani publici și „hoțiile PNL – PSD”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut