Ionuț Florin Barbu (foto sus), elevul de 17 ani din comuna prahoveană Păcureți, acuzat că și-a omorât tatăl cu mai multe lovituri de topor, a fost condamnat la patru ani de închisoare de Tribunalul Prahova. Decizia nu este definitivă, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a depus contestație.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova în data de 15 ianuarie, iar printre inculpați se află, alături de principalul suspect, și Viorel Diaconu. Surse judiciare au declarat că Viorel este unul dintre prietenii lui Ionuț Barbu, care a fost trimis în judecată sub acuzația de tăinuire. Viorel Diaconu este acuzat că ar fi știut că prietenul său își omorâse tatăl, dar nu a anunțat autoritățile.

Ionuț Florin Barbu se află în arest preventiv din data de 24 octombrie, când a fost reținut de polițiști, în prezent fiindd încarcerat la Penitenciarul Mărgineni.

Reamintim că Ionuț Florin Barbu, elev în clasa a XI-a, a fost reținut de polițiști sub acuzația de omor. Ionuț este suspectat că și-a omorât tatăl cu mai multe lovituri de topor, după care a încercat să ascundă crima cu ajutorul mamei sale.

Tânărul a cusut rana de la capul victimei, a spălat urmele de sânge din încăperea unde a avut loc crima, apoi a mers să cumpere toate cele necesare înmormântării și chiar a anunțat rudele și vecinii că tatăl său a murit de moarte bună și i-a chemat la priveghi. Ionuț n-a putut să-și ducă planul până la capăt și asta pentru că a fost împiedicat de medicul de familie care a suspectat că ceva ilegal se întâmplase, după ce a observat rana de la capul cadavrului. Medicul a fost și cel care a sesizat poliția.

Ionuț și-a recunoscut fapta și și-a justificat gestul prin faptul că tatăl său, bolnav clinic, continua să consume alcool, iar când depășea măsura avea un comportament violent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here