pasarele pietonale sinaia
Două pasarele pietonale foarte spectaculoase urmează să fie construite în Sinaia. Primăria a lansat o licitaţie de aproape 25 de milioane de lei fără TVA, care include amenajarea celor două obiective, dar şi modernizarea trotuarelor şi iluminatului public.

Investiţia presupune implementarea proiectului “NOCO2 – CALE PENTRU PIETONI”, prin execuţia următoarelor lucrări: amplasarea a două pasaje pietonale supraterane, unul la intersecţia străzilor Aleea Kusadasi şi Walter Mărăcineanu şi cealaltă la intersecţia Calea Bucureşti (DN1) cu Str. Badea Cârţan; modenizarea şi reabilitarea trotuarelor existente; amenajarea trecerilor de pietoni din zonă; modemizarea iluminatului public din arealul vizat; semnalizare verticală (indicatoare de circulaţie) şi orizontală (marcaje rutiere); devieri de reţele de utilităţi. Valoarea investiţiei este de 24.767.423,28 lei fără TVA, potrivit datelor din SEAP.

Autorităţile au încercat şi în 2021, fără succes, să găsească o firmă executantă. Pentru noua procedură, lansată zilele trecute, suma alocată a fost suplimentată cu aproximativ 6,4 milioane, ca urmare a scumpirii materialelor de construcţii, astfel că autorităţile speră ca de data aceasta să nu mai apară obstacole la licitaţie.

O prezentare grafică a celor două pasarele pietonale supraterane fusese publicată încă din 2020 de autorităţile din Sinaia, iar imaginile, distribuite şi pe reţelele de socializare, au generat foarte multe aprecieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here