Consiliul Judeţean Prahova a lansat, zilele trecute, o licitaţie pentru instalarea unui sistem de monitorizare video în diverse puncte de pe drumurile judeţene şi în intersecţiile în care apar adesea probleme de trafic.

Sistemul ar urma să monitorizeze 329 de zone din Prahova, cu ajutorul a peste 760 de camere de supraveghere video. Pe listă se află intersecţii dintre două sau mai multe drumuri judeţene, dar şi intersecţii ale unor durmuri judeţene cu drumuri naţionale sau locale, precum şi zone unde de-a lungul timpului au mai apărut probleme cu vandalismele sau depozitarea necontrolată de gunoaie.

Lista celor 329 de zone din Prahova în care urmează să apară camere de monitorizare video

Consiliul Judeţean Prahova a alocat 23,6 milioane de lei fără TVA pentru instalarea acestui sistem. Termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitaţie este pe 19 septembrie.

FOTO: Accident în Prahova. O dubă și un autoturism implicate

Reprezentanţii conducerii Consiliului Judeţean Prahova au anunţat încă de la lansarea proiectului că îşi doresc ca acest sistem de supraveghere video să ducă la prevenirea, respectiv sancţionarea unor încălcări ale Codului rutier şi, automat, la creşterea siguranţei pe drumurile publice, precum şi la preîntâmpinarea unor posibile acte de violență sau vandalism şi la combaterea depozitării de deşeuri pe marginea drumurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here