y2

y2Scandalul continuă la Yazaki! După ce angajații au demarat astăzi un protest spontan (detalii aici), reporterii Incomod au încercat să îl contacteze pe liderul de sindicat al salariaților. La primul apel acesta a spus că de abia a ajuns în curtea societății și să revenim mai târziu cu un telefon. Ulterior, după încă aproximativ o oră, la al doilea apel, liderul de sindicat continua să fie total debusolat de ceea ce se întâmplă la Yazaki. 

“Încă nu m-am lămurit, eu nici măcar nu știam că vor face grevă, vă sun eu când mă lămuresc ce și cum”, a fost răspunsul acestuia. În condițiile în care apelul a avut loc în jurul orei 16.30, nici până la ora aceasta (19.30), se pare că Aldescu nu s-a lămurit ce nemulțumiri au angajații pe care îi reprezintă, întrucât nu a revenit cu telefon.

În paralel, Inspectoratul Teritorial de Muncă a avut o reacție incredibilă vizavi de protestul salariațiilor, conform observatorulph.ro.

“Până la data formulării prezentei, pe adresa Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova nu s-a primit nicio informare cu privire la acest aspect. Precizăm că la nivelul de unităţii S.C. YAZAKI ROMANIA S.R.L. PLOIEŞTI este încheiat un contract colectiv de muncă între angajator şi sindicatul legal constituit şi reprezentativ, pentru perioada iulie 2014-iulie 2016, acest document fiind înregistrat I.T.M. Prahova. Menţionăm că în conformitate cu dispoziţiile art. 164 din Legea nr. 62/2011, republicată, a dialogului social „ Pe durata valabilităţii unui contract sau acord colectiv de muncă angajaţii nu pot declanşa conflictul colectiv de muncă. “”, se arată într-un punct de vedere remis către redacția Observatorul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here