fbpx
luni, mai 29, 2023

Liderii grupării de falsificatori de certificate de vaccinare de la Valea Călugărească, în libertate

Citește Și

- Advertisement -

Curtea de Apel Ploiești a decis, marți 19 octombrie, ca cei patru inculpați din dosarul certificatelor false de vaccin anti COVID-19 să rămână în continuare în libertate. Judecatorii au respins ca nefondată contestația formulată de procurorii care au instrumentat cazul. Astfel, cei doi asistenți medicali, brancardierul și instalatorul care coordonau afacerea de la centrul de vaccinarea Valea Călugărească sunt doar în control judiciar.

”În temeiul art. 4251 alin.7, pct. 1 lit. b) Cod proc.pen., respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, împotriva încheierii nr.347 din data de 15.10.2021 pronunţată de Judecătorul de drepturi ?i libertă?i de la Tribunalul Prahova, privind pe inculpa?ii: Mititelu Alina‚ Manole Adrian, Pancu Sebastian ?i Matei Tomis-Florin. Conform art.275 alin.3 Cod proc.penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Dispune plata sumei de 313 lei reprezentând onorariul apărătorului din oficiu ce a fost desemnat pentru intimatul-inculpat Manole Adrian din fondurile Ministerului Justi?iei în contul Baroului Prahova. Definitivă. Cercetată şi pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 19.10.2021.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)    19.10.2021”, conform portalului instanțelor de judecată.
În cursul săptămânii trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au dispus percheziții la centrul de vaccinare de Valea Călugărească, dar și la mai multe cabinete ale medicilor de familie. În cauză există suspiciuni că aproape 80 de persoane au dat bani, între 200 și 800 de lei, pentru un certificate de vaccinare fals de care avea nevoie să plece din țară fără restricții.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ploieștiul primește pasajul de la Podul Înalt, necesar pentru proiectul european de lărgire la 4 benzi

Primăria Ploiești va primi în patrimoniu, de la Ministerul Transporturilor, pasajul de cale ferată de la Podul Înalt, solicitat...

Mai Multe Articole Ca Acesta