fbpx
vineri, aprilie 12, 2024
spot_img

Liderii PSD au votat în CEX retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader. Votul a fost aproape unanim

Citește Și

- Reclamă -

CEX-ul PSD i-a retras miercuri sprijinul politic ministrului Justiției, Tudorel Toader, anunță televiziunile de știri. Aproape toți liderii social-democrați au votat pentru retragerea sprijinului politic, inclusiv premierul Viorica Dăncilă.

Liderii PSD s-au reunit, începând cu ora 12:00, în ședința Comitetului Executiv Național (CEX) în cadrul căreia se așteaptă o decizie în ceea ce privește demiterea din Guvern a ministrului Justiției, Tudorel Toader.

- Reclamă -

O serie de social-democrați, precum Olguța vasilescu sau Marian Oprișan, au lansat atacuri la adresa lui Toader, dar și la adresa Guvernului pentru că nu a adoptat ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale, care l-ar fi scăpat pe Liviu Dragnea de dosarele penale.

Pe de altă parte, alți lideri social-democrați, precum Ecaterina Andronescu, Dumitru Buzatu sau Paul Stănescu au avut cuvinte de laudă pentru ministrul Justiției.

14:35 – Liderii PSD au votat aproape în unanimitate în favoarea retragerii sprijinului politic pentru Tudorel Toader, anunță televiziunile de știri. inclusiv Viorica Dăncilă a votat ”pentru”. Singurul care a votat ”împotrivă” a fost liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

- Reclamă -

12:55 – Viorica Dăncilă, întrebată dacă în şedinţă se va lua decizia unei remanieri guvernamentale şi dacă ministrul Justiţiei va fi remaniat: „Suntem guvern politic, vom decide în CEx”. Întrebată dacă îl susţine în continuare pe Tudorel Toader şi dacă liderii PSD au convins-o în legătură cu necesitatea remanierii acestuia, premierul a spus: „Sunt preşedinte executiv al PSD, este normal să discut cu colegii de partid”.

12:54 – Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au ajuns la sala unde are loc Comitetul Executiv. Cei doi au stat în biroul liderului PSD mai bine de o oră.

12:28 – Ședința CEX nu a început, deși era programată la ora 12:00. Premierul Viorica Dăncilă este în biroul lui Liviu Dragnea de aproape o oră.

12.13 – Ecaterina Andronescu: ”Eu pot să spun despre domnul ministru, că aşa l-am văzut întotdeauna, cu ochii profesorului, l-am văzut profesor şi un profesionist”.

- Reclamă -

12:11 – Paul Stănescu: „Politica penală a unui Guvern o face majoritatea parlamentară, majoritatea PSD -ALDE, iar ministrul şi Guvernul pun în aplicare politica penală a alianţei de guvernare”. Despre Tudorel Toader: „Și-a făcut treaba!”.

12:10 – Dumitru Buzatu: „E un profesionist bun (Tudorel Toader – n.r.), e un om care are un prestigiu ridicat în lumea universitară şi, evident, chiar dacă activitatea domniei sale în anumite circumstanţe nu a fost chiar cea dorită de toţi colegii noştri, eu cred că i se poate da o notă bună”. El a adăugat că apreciază activitatea prim-ministrului, Viorica Dăncilă.

12:05 – Marian Oprișan, despre necesitatea restructurării Guvernului: „Da, pentru că două colege de-ale noastre părăsesc Guvernul datorită faptului că au devenit candidaţi la alegerile europarlamentare şi e vorba de Natalia Intotero de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi de doamna Rovana Plumb de la Ministerul Fondurilor Europene”

12:00 – Olguța Vasilescu, întrebată dacă în opinia sa ar fi necesară o restructurare a Executivului: „Eu sper că da, de ce să nu fie oportună?”. Întrebată dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar trebui să plece din Guvern, ea a răspuns: „Din punctul meu de vedere, da. Eu m-am exprimat public”.

11:35 – Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Parlament și s-a dus în biroul lui Liviu Dragnea.

10:20 – Tudorel Toader pe Facebook: ”Nu este timp pentru a răspunde tuturor dezinformărilor!”

Sursa: www.g4media.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO PODCAST De ce facem lucruri după școală?

Un nou episod din podcast-ul Ziarului Incomod aduce discuții despre activitățile extrașcolare. Deși elevii își ocupă majoritatea timpului la...
Sari la conținut