fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, critică modalitatea PSD de negociere a candidaților la alegerile europarlamentare

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Candidații PSD la alegerile europarlamentare nu trebuie negociați la „șuete” între 3-5 lideri, ci trebuie să aibă o pregătire care să le permită să facă mai multe la Bruxelles în cinci ani de mandat decât să citească o foaie în plen, a declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, după o primă rundă de discuții între filialele PSD din regiunea nord-vest.

Lista PSD la alegerile europarlamentare din 26 mai va fi stabilită în baza propunerilor de candidați veniți din cele opt regiuni de dezvoltare.

- Reclamă -

Una din ele, regiunea Nord-Vest, cuprinde filialele PSD din Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Liderul PSD Vaslui a spus că a existat o discuție regională în partid pentru europarlamentare, dar el nu este de acord cu această modalitate de desemnare a candidaților.

„A fost o discuție dar n-am putut să particip, am fost în Republica Moldova. Impresia mea este că s-a sfârșit cam în coadă de pește. Adică o parte din colegi n-au fost prezenți, nu cred că au ajuns la un consens. Eu nu sunt partizanul unui asemenea mod de desemnare a candidaților. Pentru a fi propuși pe lista de candidaturi la europarlamentare, trebuie să existe un complex de factori ordonați în raport cu care candidatul să se prezinte, să vedem capacitatea politică, de a se exprima în limbi de circulație internațională, dacă poate relaționa cu persoanele din Parlamentul European, că nu e de ajuns să citești acolo, de la tribună, o pagină. Faptul că ne-am întâlnit noi 3 sau 5 la o șuetă nu cred că este un suport pentru desemnarea unui candidat la europarlamentare”, a declarat Dumitru Buzatu.

- Reclamă -

Acesta a spus că PSD-iștii trebuie să fie mai „obiectivi” când aleg candidații.

„Pot proveni din toate regiunile, dar ei trebuie să aibă calitățile necesare. Eu cred că aici ar fi cel mai important, să adoptăm o atitudine mai obiectivă un pic, să înțelegem care este esența, nu poți să fii europarlamentar dacă nu cunoști puțin politicile europene, dacă nu ai studiat și tu ceva în legătură cu mecanismele care guvernează această entitate și să ai habar unde ai putea să-ți aduci contribuția. Totuși, trebuie să ai o pregătire foarte solidă ca persoană, dacă înveți după aceea nu ne ajută”, a spus liderul PSD Vaslui.

Întrebat dacă în PSD sunt propuși candidați fără pregătire, el a răspuns: „Nu, am făcut inventarul acesta, metoda pentru selectarea unui candidat, pentru că momentul trebuie abordat prin toată seriozitatea, nu doar printr-o chestie că mă întâlnesc eu cu nu-știu-care”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

A doua ședință de CL boicotată de consilierii. Bugetele mai multor instituții nu pot fi rectificate

Vineri, 8 decembrie, Consiliul Local a fost convocat pentru aprobarea mai multor proiecte de rectificare bugetară, dar și pentru...
spot_img