Traian Trandafirescu, un elev din Ploiești în vârstă de aproape 18 ani, a devenit un model pentru alți tineri autodidacți de vârsta lui. Traian face performanță într-un domeniu care, puțin probabil, va fi predat în liceele ploieștene în următorii ani sau zeci de ani.

Traian a început să învețe limba și cultura japoneză încă de la vârsta de 15 ani, iar în prezent se pregătește să urmeze cursurile Universității din București, secția Limbi Străini Aplicate (Japoneză – Engleză).

„Am început să învăț limba japoneză prin intermediul unei prietene de familie care a studiat limba în facultate. Mi-a spus că japoneza devine o limbă de viitor și că m-ar putea ajuta în viață, așa că am decis să încep cursurile.

La început mi s-a părut o limbă grea și nu îmi făcea plăcere, dar pe parcurs am început să o înțeleg și să îmi placă din ce în ce mai mult”, a spus acesta.

Pe lângă noțiunile teoretice, Traian a prins multe și din practică. În vara ce tocmai a trecut, acesta a aprofundat lucrurile învățate, exersându-și vocabularul chiar în Japonia:

„Am fost în Japonia, cu ajutorul unei universități private, și am învățat gramatica limbii și le-am înțeles cultura, dar m-am și distrat”.

În viitor, Traian vrea să se angajeze la o multinațională, în calitate de traducător sau ca agent de marketing, ori ca profesor la o școală privată, acesta având interesul ca, indiferent de funcția pe care o ocupă, să își poată valorifica lucrurile învățate, inclusiv limba japoneză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here