Situaţie alarmantă în Prahova! Aşa-zisul sezon al căpuşelor, devenit aproape o tradiţie, în fiecare primăvară, în ultimii ani, creează din nou probleme în judeţ. Aproape 100 de prahoveni au ajuns la Spitalul Judeţean în perioada 1 aprilie – 27 aprilie, pentru ca alte 40 de persoane să fie muşcate de aceste insecte numai în minivacanţa de 1 Mai. Informaţia vine în condiţiile în care în multe localităţi din Prahova, inclusiv la Ploieşti, sunt probleme cu asigurarea dezinsecţiei, serviciu care fie nu a fost prestat uniform, fie nu a fost prestat deloc.

Detalii despre cum s-a ajuns în această situație, deși Ploieștiul avea un contract semnat pentru servicii DDD, recitiți aici!

Citește și: Sute de ploieșteni au fost înțepați de insecte! Date statistice de la unitățile spitalicești!

Temperaturile ridicate din ultima vreme se pare că au condus la înmulțirea căpușelor. De la începutul lunii aprilie până pe 1 mai numai la Secția de Boli Infecțioase s-au prezentat 139 de persoane înțepate de căpușe. Mai exact, în perioada 1- 27 aprilie, la Secția de Boli Infecțioase s-au prezentat 99 de persoane, iar între 28 aprilie – 1 mai alte 40 de persoane, adulți și copii, care au fost înțepate de căpușe.

Medicii atrag atenția că în astfel de cazuri, persoanele muşcate trebuie să apeleze la serviciile de asistență medicală de specialitate şi să evite să încerce singure să îndepărteze aceste insecte, situaţie care ar putea duce la infectarea rănii şi la complicaţii serioase.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here