Hotărârea de guvern adoptată joi pentru relaxarea de la 1 iunie a unor restricții impuse în timpul stării de alertă prevede că accesul turiștilor pe plajele amenajate (concesionate) de pe litoralul românesc se va face doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri, pentru a evita înghesuiala.

În plus, hotărârea arată că administratorii plajelor trebuie să asigure o distanță de 2 metri între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite.

Până acum, administratorii plajelor amenajate erau obligați să asigure o suprafața de plajă destinată şezlongurilor și turiştilor cu accesorii proprii, potrivit art. 18 si 19 din Ordinul ministrului Dezvoltării nr. 1204/2010.

În schimb, guvernul nu a prevăzut restricții referitor la plajele neamenajate, a declarat pentru G4Media.ro Andi Manciu, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, în domeniul comunicării. Cu alte cuvinte, pe plajele neamenajate turiștii își pot aduce cearceafuri sau șezlonguri proprii.

”Nu am fost consultați în nicio măsură referitoare la operatorii de plajă. Așteptăm să ni se pună la dispoziție normele de aplicare ale Hotărârii de Guvern de ieri, ca să vedem cum putem pune în acord cele două prevederi referitoare la șezlonguri și zona de cearceafuri”, a declarat pentru G4Media Bogdan Bola, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, instituție care are în atribuții și administrarea plajelor.

Ce spune Hotarârea de guvern:

Art. 7: Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite și cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii și ministrului mediului,apelor și pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here