fbpx
joi, octombrie 5, 2023
18.4 C
Ploiești
spot_img

UPDATE. LIVE. Protestul a luat sfârșit. Oamenii strâng gunoaiele rămase în Piața Victoriei

Citește Și

- Reclamă -

UPDATE 23.00

Protestul a luat sfârșit. Oamenii strâng gunoaiele rămase în Piața Victoriei.

- Reclamă -

UPDATE 22.30

Cu toate că timpul alocat protestului s-a încheiat, mii de protestatari au rămas în Piața Victoriei.

UPDATE 21.25 Un grup mare de persoane a „rupt” cordonul de jandarmi și a împins gardurile montate de aceștia. Oamenii s-au manifestat violent.

- Reclamă -

„Pentru siguranța participanților la adunarea publică, a fost lărgit spațiul delimitat cu panouri metalice, fără incidente.

Facem apel la calm, adresăm participanților rugamintea de a fi atenți in jurul lor si de a semnala jandarmilor orice încălcării ale legii.
Nu intrați în conflicte!”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei.

UPDATE 21.05 Jandarmeria București anunță că forțele de ordine au lărgit dispozitivul de jandarmi, trăgând panourile încă o bandă de circulație mai aproape de Guvern. 

Se scandează împotriva Jandarmeriei, oamenii îi fluieră și îi huiduie și sunt câteva îmbrânceli pe linia gardurilor de protecție instalate de jandarmi. Protestatarii au ocupat și bulevardul din fața Guvernului, circulația rutieră este închisă în toată piața.

- Reclamă -
Protestatarii din proximitatea forțelor de ordine scandează: ”Jandarmeria apără hoția”. Oamenii au aprins lanternele telefoanelor.

UPDATE 20.55 În piață sunt circa 20.000 de oameni. Suprafața estimată pe care se întinde mare parte din mulțime depășește 20.000 de metri pătrați, cu zone unde densitatea este foarte mare și zone mai libere. De asemenea, în continuare sunt mulți manifestanți în zone din afara ariei măsurate.

Sute de oameni protestează și în marile orașe din țară: Iași, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a venit în Piața Victoriei.

Circulația în Piața Victoriei a fost oprită în totalitate.

UPDATE 20.45 Numărul protestatarilor a depășit 15.000. Timpii de așteptare la metrou sunt foarte mari. Potrivit G4Media.ro, oamenii așteaptă și 15 minute pentru a lua metroul spre Piața Victoriei.

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a venit în Piața Victoriei.

UPDATE 20.35 Reprezentanții Jandarmeriei București au anunțat că până acum patru persoane au fost duse la secția de poliție. Asupra primei a fost găsită o armă albă, în speță un cuțit, al doilea bărbat avea asupra sa un cuțit și un spray lacrimogen, o a treia persoană avea asupra sa materiale pirotehnice, iar cel de-al patrulea a adresat injurii forțelor de ordine și a refuzat să se legitimeze. Vezi mai jos declarația reprezentantului Jandarmeriei:

UPDATE 20.25 În Piața Victoriei sunt circa 10.000 de oameni. Mulțimea ocupă un spațiu de circa 12.000 de metri pătrați, cu multe zone mai dense, dar și multe zone cu densitatea redusă de manifestanți. De asemenea sunt multe grupuri de persoane care urmăresc protestul din afara zonei măsurate.

Jandarmii împart pliante informative protestatarilor care vin în Piața Victoriei

UPDATE 19.55 Pianistul Davide Martello a ajuns în Piața Victoriei. El a venit cântând la protest.

https://www.facebook.com/RezistentaLIVE/videos/443912609527852/

UPDATE 19.50 Protestatarii plecați din Piața Revoluției au ajuns în Piața Victoriei, după ce au scandat și în fața sediului DIICOT. Ei au un steag uriaș pe care îl poartă mai multe persoane. De asemenea, ei au și un sicriu pe care au pus tricolorul (foto g4media.ro).

UPDATE 19.40 La filtrele efectuate de jandarmi au fost găsite asupra unui alt bărbat un briceag și un spray paralizant. Au fost întocmite documentele necesare atragerii răspunderii legale.

UPDATE 19.20 Din boxele instalate în Piața Victoriei s-a auzit Imnul României, „Deșteaptă-te, Române!”. La ora actuală, aproximativ 5.000 de persoane se află în Piața Victoriei la protest, iar numărul acestora este în creștere. Este de așteptat ca mai mulți oameni să vină la protest când se va mai însera și temperaturile vor scădea.

UPDATE 19.10 În Piața Victoriei a ajuns și Rareș Bogdan, iar câțiva protestatari s-au fotografiat cu acesta.

UPDATE 18.55 Șase persoane care protestau în Piața Victoriei au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce li s-a făcut rău, iar două dintre acestea au fost transportate la spital. De altfel, Poliția Locală București a împărțit sticle de apă manifestanților. Este extrem de cald în Piața Victoriei și este de așteptat ca numărul manifestanților să crească odată ce se va mai însera.

UPDATE 18.50. În timp ce aproximativ 3.000 de oameni se află în Piața Victoriei, un alt grup de protestatari a plecat din fața Ministerului de Interne către sediul DIICOT, unde vor scanda, iar apoi se vor alătura manifestanților din Piața Victoriei. La protest se scandează și numele Alexandrei, fata ucisă la Caracal, ancheta fiind la ora actuală coordonată de DIICOT.

La ora 18.30 aproximativ 3.000 de persoane se află în Piața Victoriei din București unde scandează lozinci împotriva Guvernului, dar și a Jandarmeriei pe care o acuză de violențele din 10 august anul trecut. De asemenea, oamenii scandează împotriva PSD.

Asupra unei persoane a fost găsit un cuțit, iar aceasta a fost reținută.

De asemenea, o mașină a fost percheziționată de Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și de Jandarmerie după ce un apel la 112 a anunțat că în interior ar fi obiecte suspecte. Vezi imagini video din timpul percheziției aici!

Reporterii ziarului Incomod se află în mijlocul manifestanților, de unde transmit în timp real imagini și informații. Vezi mai jos imagini de la protest:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un bărbat a atacat mascații de la SAS cu maceta. A fost încătușat si coborât pe brațe, pe scări

Polițiștii din București au fost nevoiți să intervină în forță pentru anihilarea unui individ extrem de violent care refuza...