Cititorii Ziarului Incomod ne transmit mesaje privind desfășurarea alegerilor europarlamentare și a referendumului pe justiție.

Cele mai multe se referă la suspicinea de influențare, în special a persoanelor vărstnice, cu privire la participarea la Referendum. 

Iată ce ne-au scris cititorii noștri:

Update, ora 15.06: Un bărbat care nu mai este cetățean român de 11 ani, apare pe lista de votanți a unei secții din Ploiești! Fratele său a sesizat acest lucru când a mers să voteze în urmă cu puțin timp și a sunat la Biroul Electoral Județean pentru a sesiza această neregulă. DETALII AICI

*“La secția de la Basarabescu (nr. – Ploiești) s-a blocat sistemul de două ori, cu mine trei, exact când ceri buletinele pt referendum …coincidență?“, ne-a scris o persoană.

*”La Școala Generală 23 Cina, te întreabă obsesiv dacă vrei și pentru referendum. De trei ori, a trebuit să zic da! Mama, de 4 ori!“, ne-a transmis altcineva.

*Un cititor ne-a semnalat faptul că la o secție de vot din Ploiești comisia care împarte buletinele de vot încearcă blocarea referendumului, prin faptul că nu întreabă oamenii clar dacă vor să voteze și pentru acesta. La secția 148 (liceul Nichita) pe pensionari îi întreabă “doar europarlamentare?”, iar pe cei tineri “și și?”, ne-a transmis cititorul.

*Un alt de caz a fost semnalat pe Facebook, la Breaza. Persoanelor în vârstă li se spune, potrivit martorilor “presupun că la referendum nu votați, nu-i așa?!” Sau :”Nu-i așa că pentru referendum nu votezi?

* O persoană din Ciorani a semnalat faptul că, la secțiile de votare din Ciorani, se încearcă blocarea referendumului.  De asemenea, persoana respectivă susține că preotul le-ar fi spus oamenilor, la slujbă, cu cine să voteze și că vor fi transportați cu microbuze la vot.
CITEȘTE și

 

Trebuie să știți că membrii comisiilor trebuie să vă întrebe pentru ce doriți să vă exprimați opțiunea (alegerile europarlamentare și/sau referendum) sau dacă doriți toate cele trei buletine de vot, pentru a vă putea trece în sistemul de înregistrare. 

Alegătorii pot opta să îşi exercite dreptul de vot  pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele scrutine.

Cele trei buletine de vot vor fi introduse în trei urne diferite. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu atrage nulitatea acestuia, a precizat Biroul Electoral Central.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here