Camera Deputaților și Senatul s-au reunit joi, în ședința comună pentru a se lua act de moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR. La ședință se așteaptă ca USR-PLUS să ceară ca dezbaterea și votul pentru moțiunea de cenzură să aibă loc săptămâna viitoare. Parlamentarii PSD și PNL participă la ședința de plen deși inițial au anunțat că nu o vor face. Reamintim că PSD și PNL au reușit în ședința Birourilor Permanente reunite să amâne votul moțiunii de cenzură, după data de 15 septembrie.

UPDATE George Simion (AUR) propune ca șeful ANRE să fie convocat în fața plenului reunit al Parlamentului pentru a da explicații despre creșterea prețului la energie / Alfred Simonis (PSD) cere respingerea cererii.

UPDATE Propunerea USR PLUS a picat la vot cu 117 voturi pentru și 217 voturi împotrivă. Propunerea de accelerare a moțiunii de cenzură a picat la vot.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Scene fără precedent, Florin Roman (vicepreședintele Camerei, căruia Ludovic Orban i-a delegat atribuțiile) s-a erijat în președinte de ședință și a refuzat să îi dea cuvântul Ancăi Dragu, președintele Senatului. Florin Roman susține că potrivit cutumei, e rândul său să conducă ședința și nu rândul Ancăi Dragu.

Florin Roman refuză să supună la vot cererea USR PLUS pentru stabilirea unui nou calendar al moțiunii de cenzură.

Florin Roman a supus la vot ședința ordinea de zi, în ciuda protestelor USR PLUS și AUR.

Ionuț Moșteanu respinge rezultatul votului și spune că Florin Roman face un abuz nelăsând-o pe Anca Dragu să conducă ședința. Un chestor al Camerei Deputaților îi cere lui Florin Roman să lase microfonul din mână.

 

1 COMENTARIU

  1. În democrație , se ascund o multitudine de monştri din categoria celor mai jos descrişi… Într-o viitoare autocrație…combatanții se lichidează la vedere ( la propriu , uneori ştiut…dar ,, mai greu de dovedit şi tras la răspundere ” într-un sistem judiciar profund corupt ) unul pe celălalt , până acaparează puterea absolută unul care-i înspăimântă ( termină ) pe toți ceilalți oponenți ( preluând puterea pe o perioadă nedefinită / ,,nedeterminată “…).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here