Membrii și simpatizanții AUR participă, marți, 21 decembrie, la un protest la Parlament, organizat împotriva adoptării certificatului Covid. Protestatarii au intrat în curtea Parlamentului fără a fi opriți de forțele de ordine și încearcă să forțeze intrarea în Senat, transmite g4.media.ro.

Participanții scandează „Libertate”, „Venim peste voi”. La protest este prezent liderul AUR, George Simion.

Protestatarii AUR au reușit să intre în curtea Parlamentului din cauza că s-a rupt una din porțile de intrare, au declarat pentru G4Media.ro surse din jandarmerie.

Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a întărit dispozitivul de protecție de la Parlament, iar ușa masivă de la intrarea în sediul Senatului a fost blocată, transmit Antena 3 și Digi24.
Protestatarii împiedică mașinile parlamentarilor să intre în parcarea Parlamentului. Un autoturism în care se afla un parlamentar a fost scuipată de cei care au pătruns în curtea Parlamentului.

 

Forțele de ordine au format un cordon pe scările de la intrarea în clădire, însă nu intervin pentru restabilirea ordinii. Majoritatea intrărilor sunt blocate de protestatari și mulți parlamentari nu pot să ajungă în clădire.

Și traficul rutier a fost blocat fără ca forțele de ordine să intervină.

Câteva sute de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului și s-au îndreptat spre intrările în clădire. Un cordon de jandarmi a fost format în fața intrărilor în Parlament.

Accesul publicului nu este permis în curtea Parlamentului, fiind porți cu pază.

Pe faţada intrării de la Camera Deputaţilor a fost pus un banner mare cu mesajul ”Libertate fără certificate”.

La protest participă peste o mie de persoane, care au blocat traficul rutier în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here