Reporterii ziarului Incomod sunt prezenți la protestul diasporei din Piața Victoriei, de unde transmit în timp real informații, fotografii și imagini video. Reporterii noștri transmit live imagini video pe pagina de Facebook a ziarului (video jos).

UPDATE 20.00 Din cauza lipsei de semnal, reporterii noștri au oprit transmisia live pe pagina de Facebook pentru moment.

Jandarmeria face apel ca oamenii să se retragă și solicită ca femeile și copiii să părăsească zonele cu violențe. Purtătorul de cuvânt al jandarmeriei, Marius Militaru, spune că numărul efectivelor care intervin nu poate fi făcut public. Acesta a mai precizat că există posibilitatea ca violențele să fie intensificate.

Patru jandarmi au fost răniți până în prezent.

Jandarmii au pregătit tunurile de apă.

UPDATE 19.20 Mulțimea devine din ce în ce mai violentă. Potrivit ultimului bilanț oferit de ISU, în intervalul orar 17.30-19.00 au fost rănite 40 de persoane. Un jandarm a fost lovit la față, iar două persoane, dintre care un jandarm, au suferit fracturi. Oamenii aruncă cu pietre și sticle în jandarmi, iar aceștia dau cu gaze lacrimogene în mulțime.

UPDATE 19.10 Aproximativ 10.000 de oameni protestează în Piața Victoriei la această oră. Violențele se intensifică, iar jandarmii au pregătit tunurile de apă. Potrivit stiripesurse.ro, mai mulți oameni au adus torțe la miting. Jandarmii continuă să dea cu gaze lacrimogene, iar oamenii aruncă cu sticle în forțele de ordine.

UPDATE 18.10 Continuă să vină oameni în Piața Victoriei:

 

UPDATE 17.50 O parte dintre protestatari stau în fața Muzeului Antipa.

UPDATE. 17.42 Unul din protestatari strânge gunoaiele din piață.

UPDATE 17.40 Potrivit lui Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeniei, citat de stiripesurse.ro, trei jandarmi au fost răniţi, unul dintre aceştia fiind dus la spital pentru îngrijiri medicale. Unii protestatari au aruncat cu pietre, steaguri, pungi cu fecale şi pungi cu urină spre jandarmi.

Problemele în rândul protestatarilor au fost generate de gazele lacrimogene, dar şi de obiectele aruncate de alţi protestatari.

UPDATE 17.32 Jandarmii verifică rucsacurile protestatarilor pentru a se asigura că aceștia nu au substanțe explozive. Oamenii s-au revoltat împotriva acestei măsuri.

UPDATE 17.30 Un jandarm a fost rănit în urma incidentelor din Piața Victorie, relatează Antena 3. Din primele informații, bărbatul are o fractură, iar aum primește îngrijiri medicale.

Jandarmul a fost rănit la busculada de la începutul orei 16:00. Acesta nu a spus nimic crezând că e o rană mică. Durerea a persistat și abia atunci a hotârât să își anunțe șefii. A fost consultat de un echipaj SMURD, unde s-a descoperit că rana e defapt o fractură.

Alți doi colegi de ai jandarmului au fost răniți, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

UPDATE 17.25 Zeci de motocicliști s-au strâns la benzinăria de la ieșire din Ploiești, de unde vor pleca împreună la protestul din București.

Protestatarii au adus bannere, pancarte și s-au îmbrăcat cu tricouri care au mesaje pentru guvernanți. Vezi mai jos o galerie foto cu mesajele transmite de protestatari:

Vezi mai jos imagini video și foto de la fața locului:

UPDATE. Potrivit hotnews.ro, jandarmii au încercat să strângă perimetrul și să împingă oamenii spre centrul pieței. Mai mulți protestatari aruncă cu sticle de apă spre jandarmi. Jandarmii au dat din nou cu gaze iritante.

Situația este tensionată. (…) Nu ne dorim niciunfel de incidente, de confruntări”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, într-o intervenție la Digi 24. ”Rolul nostru e să-i protejăm pe cei care nu participă la aceste manifestări, să circule prin Capitală”, a adăugat Enache. ”Am spus ieri că noi vom fi cei care vom lărgi gardul pentru a nu exista astfel de incidente”, a spus el despre momentul în care protestatarii au forțat cordonul jandarmilor.

Potrivit Realitatea TV mai multe persoane care participă la protestul din Piața Victoriei au fost rănite, iar doi protestatari au fost ridicați de jandarmi. De asemenea, o persoană a fost scoasă pe targă din mulțime.

Manifestanții au plecat din țarcul din fața Guvernului, au mers prin Piață și apoi s-au întors în fugă, forțând cordonul de jandarmi din fața clădirii Executivului. Potrivit relatărilor de la fața locului, jandarmii au dat cu gaz lacrimogen. Traficul este blocat în fața Guvernului spre bulevardul Aviatorilor.

LIVE – Piața Victoriei – București

Posted by Ziarul Incomod on Friday, August 10, 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here