fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

LIVE. Val de proteste în instanțele și parchetele din țară, magistrații își suspendă activitatea din cauza OUG pe justiție

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Procurorii din mai multe orașe din țară au protestat, vineri, în semn de protest față de modificările aduse prin OUG la legile justiției și au anunțat că își suspendă activitatea. Procurorii din Constanța, Cluj, Brașov, Pitești, Sibiu, Oradea, Timișoara și Iași au atras atenția inclusiv asupra pericolului pe care îl reprezintă Secția Specială în ce privește independența magistraților.

Câteva zeci de magistrați au ieșit pe treptele Palatului de Justiție în semn de protest față de modificările aduse legilor justiției

- Reclamă -

Imagini de la protestul judecătorilor și procurorilor din Oradea:

- Reclamă -

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea activității cu publicul până pe 27 februarie, potrivit unui comunicat de presă remis redacției g4media.ro.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov și Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov au anunțat, în urma Adunări generale, suspendarea activităţii judiciare cu excepţia cauzelor care prezintă urgenţă, precum şi suspendarea activităţilor de audienţă cu publicul desfăşurate de procurorii din cadrul celor două parchete;

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi s-a alăturat astăzi protestelor fără precedent iniţiate de mai multe parchete şi instanţe din toată ţara. Magistraţii sunt nemulţumiţi de modificările făcute prin OUG la legile Justiției, scrie Ziarul de Iași. Pe de altă parte, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au criticat azi modificările operate de Guvern, dar nu au anunţat nicio formă de protest.

25 de procurori de la Parchetul Judecatoriei Constanta si DNA protesteaza. Aproximativ 20 de persoane s-au strans si le striga „cinste lor, cinste lor, cinste magistratilor”. Niciun procuror de la P Curtii de Apel Constnta, acolo unde a foat sefa Adina Florea.
protestul e condus de prim procurorul Viorel Teliceanu de la PJ Constanta.

- Reclamă -
 - Ziarul INCOMOD
Sursa: Info-sud-est.ro

Procurorii din Timișoara protestează astăzi de la ora 16.00

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitesti a decis suspendarea activității timp de o săptămâna (surse judiciare)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brasov a decis suspendarea activității o săptămână (surse judiciare)

Adunarea generală a Tribunalului Cluj a decis, vineri dimineață, să protesteze timp de jumătate de oră, a anunțat judecătorul Cristi Danileț. De asemenea, Tribunalul Cluj a mai decis și suspendarea activității începând de luni, timp de o săptămână, și începerea procedurii de revocare a membrilor CSM (Sursa)

Se vor alătura protestului organizat de PJ și doi procurori DNA: Andrei Bodean (38 de ani), șeful interimar al DNA Constanța, și Sorin Constantinescu (43 de ani), fostul șef al ST Constanța în perioada 2012-2018, potrivit Info Sud Est.

 

Sursa: www.g4media.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img