Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunță de la ora 19.00 o nouă ordonanță militară. Președintele Klaus Iohannis a declarat luni la prânz că noua ordonanță va relaxa condițiile în care persoanele peste 65 de ani pot ieși din casă. Urmărește LIVE video declarațiile lui Marcel Vela mai jos.

O veste bună peste persoanele peste 65 de ani. Circulația este permisă în afara locuinței în următoarele situații: indiferent de intervalul orar pentru deplasare interes profesional, asistență medicală care nu poate fi amânată, activități agricole.

Persoanele peste 65 de ani pot circula de la 7-11 și de la 19-22 pentru cumpărături, îngrijirea de minori, activități fizice individuale, pentru nevoile animalelor de companie. E nevoie de declarație pe proprie răspundere.

Magazinele își vor organiza programul de lucru pentru a asigura cu prioritate accesul persoanelor peste 65 de ani în intervalul 7-11 și de la 19-22.

Se prelungește suspendarea zborurilor pe ruta Spania din 28 aprilie pentru încă 14 zile, a zborurilor pe rutele Italia, Franța, Germania, Austria, Belgia, Elveția, Marea Britanie, Turcia, SUA, Iran până pe 14 mai.

Relaxarea după 15 mai va fi graduală.

Știu că se apropie 1 mai, vremea e frumoasă. Dar e timpul să ne analizăm prioritățile: sănătatea noastră, a familiei, a celor apropiați.

Declarații de presă la sediul MAI

Declarații de presă la sediul MAI

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Monday, April 27, 2020

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here