fbpx
sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

LIVE VIDEO-TEXT Conferință la Poliție, după ce o femeie a acuzat că a fost violată de un polițist

Citește Și

- Reclamă -

Poliția Prahova organizează o conferință de presă în urma subiectului în exclusivitate al Ziarului Incomod, cu privire la faptul că o femeie acuză că a fost violată de la un polițist de la Secția nr. 4 poliție Ploiești (live video mai jos).

LIVE TEXT

UPDATE

Poliția Prahova a transmis și următorul punct de vedere oficial:

- Reclamă -

”La data de 8 aprilie a.c., la sediul Secției nr.4 de Poliție Ploiești s-a prezentat o femeie de 36 de ani, din municipiul Ploiești, sesizând că este amenințată ca urmare a unui schimb de imobile.

Din verificări, a rezultat faptul că sesizarea i-a fost preluată de către un polițist cu care a făcut schimb de numere de telefon, pentru a-l contacta în cazul în care amenințările s-ar repeta, aceasta contactând polițistul în ziua următoare, solicitând-i să se întâlnească.

De comun acord au stabilit să se întâlnească la domiciliul polițistului acolo unde ar fi întreținut relații sexuale, cu consimțământul acesteia, după cum susține polițistul, ulterior femeia părăsind locuința.

- Reclamă -

Tot în seara respectivă, polițistul ar fi șters conversațiile pe care le-a avut cu aceasta, fapt care a deranjat-o.

La data de 10 aprilie a.c., femeia s-a deplasat la sediul Secției nr.4 de Poliție Ploiești, sesizând că ar fi fost constrânsă psihic să întrețină raporturi sexuale de către polițistul care a preluat sesizarea anterioară a acesteia, susținând că dorește să depună o plângere cu privire la aceste aspecte, ulterior răzgândindu-se și părăsind sediul unității.

Având în vedere aceste aspecte, la data de 11 aprilie a.c., la momentul luării la cunoștință de către conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Prahova despre aspectele în cauză, s-a dispus declanșarea cercetării prealabile fața de conducerea Secției nr.4 de Poliție Ploiești și fața de polițistul în cauză.

De asemenea, tot la data de 11 aprilie a.c., conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Prahova a fost informată despre faptul că femeia a depus plângere penală față de polițist pentru săvârșirea infracțiunii de viol.”

- Reclamă -

UPDATE

”Încercăm să fim imparțiali, să-și facă unitatea de Parchet activitățile”

UPDATE

Victima susține că a mai fost violată, la 18 ani, de patru persoane. ”Vom vedea cum a fost finalizat acel dosar, din ce am înțeles cu neînceperea urmăririi penale.” Mai este un dosar în care reclama că a fost hărțuiță, dar dosarul a fost clasat pentru că ”fapta nu există”

UPDATE

”Noi am gândit să lăsăm unitatea de Parchet să își facă cercetările și să nu îngreunăm cercetările cu propria noastră anchetă. Noi am declanșat două cercetări, una cu privire la fapta de viol, a doua cu privire la deontologia profesională. Nu este deontologic să te întâlnești cu victima unei lucrări pe care o ai în cercetare.”

UPDATE

Victima i-ar fi dat mesaj polițistului ”nici nu m-ai sunat să vezi dacă am ajuns cu bine acasă”, iar Ginel Preda spune că au cunoștință despre un astfel de mesaj.

Totodată, a precizat că o percheziție informatică se poate face doar la solicitarea procurorului cu un mandat de la un judecător.

UPDATE

”Având în vedere că noi n-am reușit să stăm de vorbă cu femeia și nu o putem cita până nu stăm de vorbă cu unitatea de Parchet, noi trebuie să fim drepți cu toată lumea. Adjunctul șefului de secție ne-a prezentat un mesaj cu doamna în care îi spune să meargă la unitatea de Parchet” – Ginel Preda

UPDATE

Dacă polițistul va fi pus sub acuzare, va fi pus la dispoziția unității, nu va mai lucra cu publicul, cu cetățenii.

Iar în cazul șefului va fi sesizată o unitate de Parchet la finalizarea cercetărilor, a mai spus Ginel Preda.

UPDATE

Procedural, fără a finalizare a activității de cercetare prealabilă, polițistul nu poate fi suspendat din funcție, spune Ginel Preda.

Referitor la ancheta privind comanda Secției nr. 4 și faptul că adjunctul a luat la cunostință că doamna a venit să reclame un viol, Ginel Preda spune că adjunctul ar fi trebuit să se autosesizeze, să dispună măsuri, să sesizeze Parchetul și conducerea Inspectoratului. Întrucât adjunctul nu a făcut aceste lucruri, tocmai de aceea cercetările prealabile se fac și față de comanda secției nr. 4 poliția Ploiești.

UPDATE

Ginel Preda, adjunct al comandantului Poliției Prahova, spune că Parchetul i-a informat despre plângerea depusă de femeie. Fiind o anchetă penală în curs, nu au putut chema victima la audieri, pentru a vedea punctul ei de vedere sau ce probe are. Se fac două cercetări la Poliție, una privind latura penală a activității, cea de-a doua privind deontologia. După finalizarea cercetării penale, se va redeschide cercetare disciplinară și se vor dispune măsuri.

UPDATE

Polițistul are 23 de ani și a absolvit Școala de Agenți de la Câmpina promoția 2023. Nu este căsătorit. În apartamentul respectiv împarte chiria cu un alt coleg de la Secția 4 și care la momentul presupusului viol era în camera lui, mai spune șeful Poliției Prahova.

Din rapoartele de la Biroul Control Intern nu a rezultat că respectivul coleg ar fi auzit gălăgie.

UPDATE

Pe 11 aprilie, Poliția Prahova a deschis cercetarea prealabilă, spune comisarul șef al Poliției Prahova. Apoi, femeia a mers la Parchet să depună plângere.

Despre acest dosar, comisarul spune că nu știe dacă doamna a fost audiată la Parchet, dar că polițistul în cauză încă nu a fost chemat la audieri, urmând ca ancheta să aducă la iveală care este adevărul în această privință.

UPDATE

Șeful IPJ Prahova spune că polițistul a șters în seara respectivă mesajele Whatsapp dintre cei doi, lucru care a deranjat-o pe tânără, așa că aceasta a doua zi a mers la secția 4 să-l reclame pentru viol, dar că în urma discuției din secție s-a răzgândit și nu a mai vrut să depună plângere împotriva polițistului.

UPDATE

Șeful IPJ Prahova spune că femeia și polițistul au stabilit de comun acord să urce în apartamentul polițistului, că au urcat împreună și că, din informațiile avute la această dată, au întreținut relații sexuale cu consimțământul tinerei, după cum susține polițistul, apoi acesta a condus-o la mașină când a plecat către casă.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Comisarul șef Gabriel Manuc, inspectorul șef al IPJ Prahova spune că femeia și polițistul au făcut schimb de numere de telefon pentru ca femeia să-l anunțe pe polițist dacă mai este amenințată.

BACKGROUND

Reamintin că procurorii Parchetului Judecătoriei Ploiești cercetează un caz de viol în care presupusul autor este un polițist de la Secția 4 Ploiești, femeia care l-a reclamat fiind victimă chiar într-un dosar de amenințare instrumentat de agentul acuzat. 

În paralel cu ancheta procurorilor și Inspectoratul de Poliție al județului Prahova a demarat procedura cercetării prealabile care îl vizează atât pe agent, dar și pe șefii săi, respectiv ofițerii aflați la comanda Secției 4 Ploiești, Dragoș Tofan, șef secție și Florin Mihalcea, adjunct. Sunt suspiciuni cu privire la modul în care polițiștii de la Secția 4 au tratat o femeie care acuza că a fost violată chiar de către un agent al aceleiași instituții.

Femeia în vârstă de 36 de ani susține că a fost la Secția 4 Ploiești să depună plângere penală pentru viol, iar adjunctul a trimis-o acasă, “să se liniștească”, după ce a ținut-o trei ore pe un scaun și a umilit-o chiar de față cu cel acuzat că o abuzase. 

Citește aici toate detaliile și vezi mărturia femeii, dar și schimburile de mesaje Whatsapp dintre aceasta și polițistul pe care îl acuză!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...