UPDATE. La ora 21.00, protestatarii au intonat imnul național și au aprins lanternele telefoanelor, într-o reeditare a gestului de anul trecut din Piața Victoriei.

Protestatarii au scandat în fața Parlamentului „DNA să vină să vă ia”, „Demisia”, „Hoții” și alte asemenea sloganuri.
UPDATE. Jandarmeria anunta intr-o postare pe Facebook ca a instituit filtre la intrarea in Piata Universitatii pentru a descuraja accesul cu obiecte periculoase la miting. Jandarmii arata ca au gasit asupra unor persoane “arme albe, cuțite, șișuri, box-uri sau lanțuri”.

Precizare: referitor la filtrele instituite de jandarmi în zona exterioară a Pieței Universității, facem următoarele precizări:
1. Scopul acestor măsuri este unul preventiv pentru a descuraja eventuale acte de tulbure a ordinii publice. Astfel de masuri se iau de multe ori cu ocazia unor manifestari publice care presupun prezenta unui numar mare de persoane.
2. Eficienta acestei masuri s-a demonstrat și în această seară. În urma acestor controale, asupra câtorva persoane au fost găsite arme albe, cuțite, sisuri, box-uri sau lanțuri, materiale care dacă ar fi fost folosite, ar fi putut provoca rănirea grava a participantilor.
In continuare vom păstra aceste măsuri pentru a ne asigura că toți cei prezenți vor fi în deplină siguranță
3. Chiar dacă acel pistol de jucărie gasit asupra unui protestatar nu prezenta un pericol fizic iminent, din punct de vedere psihologic, acesta putea crea panică, situație care ar fi putut degenera intr-o busculadă cu urmări greu de anticipat.
4. Facem în continuare un apel la calm și cooperare, întrucât aceste măsuri au fost luate exclusiv pentru siguranța participanților la aceasta manifestație publica.

UPDATE. Piața Constituției din fața Parlamentului e aproape plină! Peste 50.000 de oameni protestează împotriva PSD și a legilor justiției! Vezi live video la finalul articolului!

UPDATE. Un dispozitiv masiv de jandarmi a fost mobilizat in Piata Universitatii, unde are loc un protest impotriva modificarii legilor justitiei.

Jandarmii din prima linie, care se afla in fata protestarilor, au butelii mai cu gaze lacrimogene.

Sunt prezenti si jandarmi calare.

Jandarmii sunt astfel dispusi pe cele doua laturi ale Bulevardului Balcescu incat sa faca extrem de grea o eventuala ocupare a carosabilului Pietei Universitatii.

Sunt prezente si trupele de mascati.

Trei oameni care pasisera pe carosabil au fost impinsi imediat de jandarmi inapoi pe trotuar.

UPDATE. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, a vorbit despre incidentele de la protestul din Piața Universității și perchezițiile efectuate de jandarmi. Aproximativ 15.000 de persoane protestează la ora actuală în centrul Capitalei.

„Înspre jandarmi au fost aruncate obiecte periculoase. Asupra unui protestatar s-a găsit o bâtă acum cinci minute”, a declarat Enache, precizând că anterior, în urma filtrelor instituite la punctele de acces în Piață, s-au mai găsit un pistol de jucărie, o șurubelniță, un box și un cuțit de vânătoare. „Persoanele au fost conduse la secția de poliție pentru verificări și pentru luarea măsurilor de rigoare”, a mai precizat reprezentantul Jandarmeriei.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București a declarat că se vor efectua în continuare percheziții în Piață. „În continuare vom menține aceste filtre, în ciuda nemulțumirilor. Vrem ca oamenii să fie în siguranță. Vom lua toate măsurile pe care le considerăm necesare ca oamenii să ajungă sănătoși înapoi acasă. Toate persoanele se pot exprima pașnic în spațiul public”, a mai afirmat Enache.

Reprezentantul Jandarmeriei a refuzat să facă o estimare a numărului de persoane aflate în Piața Universității. Nici numărul jandarmilor nu a fost dezvăluit, din motive de siguranță.

Știrea inițială:

Reporterii ziarului Incomod se află în Piața Victoriei alături de protestatari și transmit imagini video în direct de la fața locului! Aproximativ 2.000 de oameni s-au strâns în piață, dar numărul este în creștere.

Mii de oameni au venit în Bucureşti și se vor alătura mulțimii pentru a protesta în această seară, în Piaţa Universităţii. Aceştia au venit din Ploiești, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Constanţa sau Bacău, iar unii dintre aceştia au mers pe jos.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here