Liviu Dragnea ar putea fi liberat condiționat din penitenciar, după ce Floarea Alesu, fostul director al DGASPC Teleorman, a fost eliberată în baza unei decizii a Judecătoriei Ploiești, scrie ziare.com. Alesu a fost condamnată la 3 ani, 7 luni și 20 de zile de închisoare în dosarul “Angajărilor fictive la DGASPC Teleorman” și încarcerată la Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou, de unde a fost eliberată recent. În același dosar, Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a fost condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare.

Floarea Alesu a fost condamnată după ce procurorii au acuzat-o că a angajat și a menținut în funcții două secretare PSD, chiar dacă acestea în realitate nu veneau la serviciu. Judecătorii au găsit-o vinovată de abuz în serviciu în timp ce Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Teleorman la acel moment, a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu.

Pe data de 14 decembrie Judecătoria Ploiești a decis ca Floarea Alesu să fie liberată condiționat, iar decizia nu a fost contestată de procurori, conform portalului instanțelor de judecată.

Liviu Dragnea a deschid două procese la Judecătoria Sectorului 5 la finalul anului trecut prin care cheamă în judecată Penitenciarul Rahova în baza Legii privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate cu obiect “Drepturile persoanelor condamnate.”

Potrivit motivării sentinței de liberare condiționată, Floarea Alesu a susținut în fața judecătorilor ploieșteni că a depus eforturi pentru reintegrare și a respectat regulile impuse în penitenciar. Nu a participat la activități lucrative, fiind inaptă, dar s-a implicat în activități socio-educative. Ea a mai spus este bolnavă și dorește să fie alături de familia sa, mai scrie ziare.com.

Procurorul de ședință a solicitat respingerea cererii de liberare condiționată formulată, având în vedere antecedentele penale ale acesteia.

Avocatul fostei șefe DGASPC Teleorman a explicat ca aceasta a executat fracția obligatorie prevăzută de lege, de 2/3 din durata închisorii, în regim deschis. De asemenea, a achitat în integralitate obligațiile civile și cheltuielile de judecată.

“Instanța Judecătoriei Ploiești a apreciat că Florea Alesu a avut un comportament corespunzător pe durata executării pedepsei, participând la programele educaționale recomandate, dând astfel dovadă că a înțeles normele instituționale, fiind recompensată de 6 ori și nefiind sancționată,” arată Judecătoria Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here