Liviu Dragnea a fost confirmat cu COVID-19 după ce s-ar fi infectat de la colegul de cameră, au declarat surse judiciare pentru G4Media. Fostul șef al PSD a fost mutat la spitalul penitenciar Jilava.

Liviu Dragnea a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus sâmbătă, conform surselor G4Media. Fostul șef al social-democraților a fost contactul direct al colegului de cameră care ieșea regulat la muncă.

Penitenciarul Jilava nu a confirmat informația, dar a transmis, prin intermediului unui comunicat de presă de duminică faptul că regulile de protecție împotriva răspândirii COVID-19 au fost respectate:

  • ”De la debutul pandemiei de COVID-19, administrația Penitenciarului Bucureşti-Jilava implementează Planul de măsuri stabilit pentru sistemul penitenciar, în vederea prevenirii îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor private de libertate şi al personalului.
  • Prin demersuri constante care au vizat palierele preventiv – aprovizionare şi distribuire materiale de protecţie – măşti, viziere, mănuşi, combinezoane halate de unică folosinţă şi dezinfectanţi (în valoare totală de 513.000 lei), dezinfectare zilnică a spaţiilor/ obiectelor comune, triaj epidemiologic cadre, monitorizare medicală persoane custodiate) şi de intervenţie (aplicate prin colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi cu celelalte structuri de resort), unitatea de detenţie a gestionat eficient, până la acest moment, provocările celui de-al doilea val pandemic.
  • Demersurile de intervenţie care pot fi considerate restrictive au la bază considerente aplicabile la nivel naţional, cu precădere pe linie medicală, iar respectarea acestora este esenţială pentru o instituţie ale cărei particularităţi, fără o gestionare eficientă, pot avea implicaţii negative nu doar pe plan local, ci şi la nivel de sistem. De altfel, fiecare caz care poate intra sub incidenţa actualului context epidemiologic este raportat şi gestionat conform recomandărilor Direcţiei de Sănătate Publică competentă. Unităţile penitenciar-spital din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor asigură tratament specific pentru persoanele private de libertate confirmate SARS-CoV-2 la nivel de sistem, iar conduita terapeutică se aplică sub coordonarea instituţiilor abilitate din sistemul public de sănătate.
  • În continuare, prin componenta de prelucrare, de către personalul specializat al unităţii, a informaţiilor de interes, a situaţiilor înregistrate şi a acţiunilor necesar a fi implementate, răspunsul persoanelor custodiate se menţine pozitiv, acestea au acceptat și înțeles scopul măsurilor organizatorice dispuse și efectele asupra sănătății individuale si colective a nerespectării regulilor stabilite.
    În ceea ce priveşte palierul condiţiilor de detenţie, menţionăm că, pe parcursul anului 2020, au fost efectuate lucrări de reparaţii curente, de întreţinere şi alte demersuri de natură a îmbunătăţi infrastructura spaţiilor de cazare (90 de camere de deţinere au beneficiat de îmbunătăţiri; la nivelul băilor comune ale secţiilor de deţinere au fost efectuate lucrări specifice), în valoare totală de 159.000 lei.
  • Aceste activităţi au fost efectuate conform planificărilor, în paralel cu misiunile specifice şi cu cele impuse de provocările pe linie epidemiologică, aspect de reflectă efortul administraţiei locului de deţinere în sensul susţinerii progresului instituţional şi îmbunătăţirii modului de executare a pedepselor privative de libertate”, se arată în comunicatul Penitenciarului Jilava.

sursa:g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here