Liviu Dragnea a fost scos miercuri din penitenciarul Rahova şi dus la Tribunalul Bucureşti unde un judecător va analiza o contestaţie aestuia la executarea pedepsepi definitive din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC.

Pe lângă Flavia Teodosiu, Dragnea l-a angajat și pe fostul avocat al lui Adrian Năstase, Corneliu Popescu.

Noul avocat a formulat o cerere de recuzare a judecătorului din acest dosar, argumentând faptul că judecătorul nu a formulat cerere de abținere. Avocații lui Dragnea solicită ca dosarul să fie judecat de un al magistrat. Popescu susține că cererea de reluare nu are aceeași articol procedural ca si cererea de abținere, astfel că trebuie  sesizat un complet competent care să judece și cererea lor de recuzare.

Avocatul a spus că nu trebuie să existe niciun dubiu asupra judecătorului care judecă un dosar. Atâta vreme cât magistratul deja a simțit nevoia să se abțină el se teme de impartialitatea acestuia astfel că este necesară această cerere de recuzare.

Argumentul forte al avocatului este o cerere de abținere formulată de judecatoarea din acest caz, cea care a făcut un apel către forumul judecatărilor de apărare a independenței sistemului judiciar, asta ca urmare a două declarații făcute chiar de Liviu Dragnea, în perioada în care era lider PSD.

Avocatul popescu spune că a citit cererea de abținere ca judecătoarea a semnat o cerere adresatabde forumul judecătorilor din romania către cam de apărare a independenței sistemului judiciar fata de două categorii de afirmații făcute de Dragnea.

”E greu de conceput ca astazi sa considerati ca opiniile sale sunt de actualitate și ca el crede că a fost condamnat ilegal”, a mai spus avocatul.

Judecătorul a decis trimiterea acestei cereri către președintele Tribunalului București, cel care o va trimite, ulterior, către un complet competent pentru a judeca cererea de recuzare.

Sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here