Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, în mai 2019, rămâne în penitenciar. Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins, joi, și contestația la executare.

Decizia nu este definitivă, iar Liviu Dragnea poate face contestație tot la instanța supremă.

Fostul lider al PSD a fost dus joi dimineața la sediul instanței supreme, unde s-a dezbătut contestația la executare.

„Am crezut și încă mai cred că un om poate fi condamnat de o instanță cu respectarea legii. CCR a zis clar că completurile de 3 sunt nelegale și nu se poate vorbi de un proces echitabil și de o hotărâre corectă la mine, indiferent de procedurile adoptate. S-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare. Nu vreau să ies cu orice preț și cred că stau nevinovat. Puteam să plătesc, dar nu am vrut să fac compromisuri”, a declarat Dragnea în fața instanței.

Citește și VIDEO | Liviu Dragnea, la ICCJ: S-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare. Dacă voiam, puteam să plătesc un preț

La ieșirea din sala de judecată, întrebat de jurnaliști ce a vrut să spună în legătură acest preț, Dragnea a spus: „Prețul era România!”.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman. Fostul lider al PSD a contestat decizia de condamnare prin introducerea unor căi extraordinare de atac – contestaţia în anulare şi recursul în casaţie, care au fost respinse de instanță.

Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here