Procurorii DNA serviciul teritorial Ploiești au efectuat percheziții la domiciliile și în birourile celor trei polițiști trimiși în judecată pentru fapte de corupție și cercetați într-un dosar penal pentru constituire de grup infracțional organizat, Emanuel Saghel, Adrian Rădulescu și Constantin Ispas. La domiciliile acestora s-au găsit sute de documente, rechizitorii, notițe scrise de mână, acte din dosarele pe care le-au instrumentat. De asemenea, s-au găsit documente clasificate și secrete de stat, cum ar fi fișe de la Evidența Persoanelor, adică documente accesate în baza de date a MAI, care au fost printate, multiplicate și scoase în afara unității, lucru care reprezintă o infracțiune.

Citește și: Ponta, Năstase, Ghiță, Cosma, Anastase, Semcu, Alexe, Găoază, Bijucă, Piarole vizați de rapoarte informative din Ministerul de Interne

Faptul că unele documente au fost duse la domiciliile polițiștilor de către aceștia arată că manifestat un interes sporit față de acele persoane/dosare. Este și cazul dosarului Petromservice, la care a fost delegat pentru instrumentare Emanuel Saghel de către Alina Bica. La domiciliul lui Saghel au fost găsite foarte multe documente privind respectivul dosar, rechizitoriul în baza căruia inculpații au fost trimiși în judecată, notițe de mână, harta grupului infracțional și rețeaua de societăți controlate de inculpați.

Vorbim de nume grele din Prahova, cum ar fi Liviu Luca, considerat a fi cel mai puternic lider sindical post-decembrist, fost președinte al sindicatului FSLI Petrom, de Mihai Sorin, fost director Petromservice, finul lui Liviu Luca, dar și de Florin Bercea, apropiat al liderului de sindicat.

Citește și: Cum se fabricau dosare penale și care erau afaceriștii vizați de gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas. Ce magistrați viza Saghel în mesajele codate trimise din arest. FOTO WHATSAPP

Anchetatorii au găsit la percheziții fișele de la Evidența Populației ale tuturor celor trei, Luca, Mihai și Bercea, alături de alte zeci de documente folosite de Saghel în instrumentarea dosarului Petromservice.

Vă prezentăm mai jos foto-copii ale unor documente anexate la dosarul penal al polițiștilor Saghel, Rădulescu și Ispas:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here