fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Liviu Matei, procurorul care a condus șapte ani structura antimafia de la Ploiești, s-a pensionat

Citește Și

- Reclamă -

Liviu Matei (61 de ani), procuror șef al Serviciului teritorial Ploieşti DIICOT, s-a pensionat după 27 de ani de magistratură, dintre care șapte la conducerea structurii antimafia.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de eliberare din funcţie a 13 procurori, ca urmare a pensionării acestora. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului l-a eliberat din funcţie pe  Liviu Matei – procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în prezent delegat în funcţia de procuror-şef al Serviciului teritorial Ploieşti din cadrul aceleiaşi direcţii.

Liviu Matei are rang de procuror de Înaltă Curte, iar sub conducerea lui, DIICOT Ploiești s-a aflat pe primul loc (8 ani a rând) într-un clasament al serviciilor teritoriale, privind numărul de infractori implicați în structuri de tip mafiot reținuți/arestați, respectiv rechizitorii întocmite și deferite justiției. DIICOT Ploiești are în subordine trei județe, Prahova, Dâmbovița și Buzău.

- Reclamă -

Mafioți celebri, anchetați de procurorul Liviu Matei

Procurorul Liviu Matei este cel care l-a arestat pe celebrul Mihai Bucurenciu, considerat unul dintre primii mafioți români, implicat în legendarul dosar ”Portbagajul”. Bucurenciu a ținut prima pagină a ziarelor în anii 2000, după ce din portbagajul mașinii sale a fost furată fabuloasa sumă (pentru acele vremuri) de 500.000 de dolari. Neavand încredere în poliție a apelat la mai multi interlopi, inclusiv la cei din clanul Geamanu, pentru a-și recupera suma. Cel pe care ei l-au suspectat că a furat banii a fost sechestrat într-o vila din Breaza și supus mai multor violențe. Reușind sa scape, barbatul a alertat politia.

”Afacerea Portbagajul” a fost primul dosar de crimă organizată din România, iar ancheta a fost coordonată de procurorul Liviu Matei.

Bucurenciu a murit în anul 2020 la vârsta de 64 de ani, din cauza unor problem de sănătate.

- Reclamă -

Fostul șef al DIICOT Ploiești a coordonat anchete care au vizat clanul Sportivilor, clanul Gemenilor, dar și structurile de tip mafiot din Dâmbovița și Prahova.

Printre dosarele notorii rezolvate de DIICOT Ploiești condusă de Liviu Matei amintim și ”Afacerea Diamantul”. Este vorba despre furtul diamantelor dintr-o bijuterie din Paris, autorul jafului fiind românul George Ploscaru, zis „Mache”, pe care cotidianul „Le Parisien” l-a numit „hoțul cu mâini de aur”.  Acesta a fost prins de către procurorii DIICOT Ploiești în urma unor percheziții și ulterior condamnat la 12 ani de închisoare.

Tot DIICOT Ploiești, sub conducerea procurorului Liviu Matei, a deschis o uriașă anchetă care vizează importanți oameni de afaceri suspectați că au vândut armatei române kerosen de proastă calitate. Dosarul este încă în faza de urmărire penală.

La conducerea DIICOT Ploiești va rămâne, cel mai probabil, procurorul Ioan Lalu.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut