Foto: ZPL.ro

Locatarii din căminul social de pe strada Cătinei din zona de nord a Ploieștiului vor dormi și iarna aceasta în frig și nu vor avea apă caldă! Oamenii au scris redacției noastre și ne-au povestit că li s-a promis că blocul va fi reabilitat, astfel încât iarna aceasta să aibă în sfârșit căldură dar, potrivit reprezentanților primăriei, acest lucru nu se va întâmpla înainte de începerea sezonului rece.

“În urmă cu trei luni ni s-a spus că locatarii vor fi mutați în 2-3 luni și va începe reabilitarea. Problema noastră este alta: de ce nu se ia o hotărâre să fie mutate măcar persoanele cu dizabilități, cele cu grad 1 de handicap?! De ce blocurile de pe Libertății stau goale, iar noi ne chinuim aici, cu bolnavi nedeplasabili, fără apă caldă și cu riscul să ne cadă tavanele băilor în cap?!

Eu sunt foarte bolnavă, fata mea are 47 de ani și nu merge, nu vorbește, nu are simțul necesităților fiziologice și în condițiile din acest bloc nu mai putem rezista.”, ne-a scris o femeie care locuiește în căminul social de pe Cătinei.

Potrivit reprezentanților primăriei Ploiești, există un plan ca blocul să fie reabilitat astfel încât fiecare cameră să aibă baie și bucătărie, dar și căldură și apă caldă. Din 82 de camere câte sunt acum, vor rămâne aproximativ 60-70.

Problema este însă aceea că reabilitarea și, implicit, recompartimentarea căminului se face printr-un proiect al GAL (Grupul de Acțiune Locală), structură care la ora actuală nu are toți membrii. Undeva la finalul lunii este posibil ca în GAL să fie aprobați toți membrii necesari și de abia apoi poate fi demarată întocmirea documentației necesare pentru proiect. Astfel, reprezentanții primăriei estimează că cel mai devreme lucrările propriu-zise vor fi demarate la primăvară sau vara viitoare și ar trebui să dureze maxim un an de la începere.

Așadar, nu se pune problema de apă caldă în căminul de pe Cătinei nici iarna aceasta, cât despre căldură, pentru a se încălzi, oamenii nu au decât să instaleze calorifere electrice, dar în contextul creșterii prețului la energie electrică râmâne de văzut câți dintre aceștia își vor permite acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here