fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Locuințe sociale pe fonduri europene, la Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

Confruntaţi cu o reală problemă din cauza stadiului avansat de degradare în care se află multe dintre locuinţele sociale dţinute, la care se adaugă lungul şir de solicitări din partea altor potenţiali beneficiari, reprezentanţii Primăriei Ploieşti anunţă că pregătesc o serie de proiecte privind realizarea unor noi locuinţe. Autorităţile ploieştene au în prezent un parteneriat cu un ONG, care vizează şi partea de incluziune socială, dar anunţă că, în paralel, intenţionează să obţină fonduri europene pentru construirea unor noi blocuri de locuinţe.

„Prin Programul Operaţional Regional, axa pentru dezvoltare urbană, avem la dispoziţie 45 de milioane de euro, din care cel puţin 15% trebuie să iasă din sfera proiectelor de mobilitate urbană. Asta înseamnă că putem folosi aceste fonduri pentru programe sociale sau de educaţie. Ne gândim să realizăm o serie de clădiri, inclusiv cu acest scop, de locuinţe sociale”, a declarat primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, care a discutat şi despre parteneriatul în derulare: „Avem un parteneriat cu un ONG, cu posibilitatea de a obţine o finanţare externă inclusiv pentru locuinţe sociale în zone defavorizate ale municipiului. Momentan, se realizează lucrări la Şcoala «Anton Pann» şi la câteva clădiri din Bereasca. Anul viitor, dacă proiectul merge bine, vom putea accesa bani pentru locuinţe sociale”.

- Reclamă -

Respectivul ONG derulează un proiect de incluziune socială, axat în acest an pe cartierul Bereasca, având un buget iniţial de 400.000 de euro, au mai anunţat reprezentanţii Primăriei Ploieşti.

Tema construirii de locuinţe în Ploieşti a revenit în discuţie în urma cutremurului de peste 5 grade Richter produs în urmă cu aproximativ 10 zile, în condiţiile în care în municipiu sunt foarte multe case şi blocuri de locuit cu structurile de rezistenţă grav afectate. În teorie, autorităţile s-ar putea implica pentru demararea unui program de consolidare, numai că drumul de la teorie la practică este foarte anevoios. Şi revine la problema locuinţelor, mai exact la lipsa unor spaţii unde să fie cazaţe temporar, pe durata lucrărilor, proprietarii din imobilele care ar intra în programul de consolidări.

„Nu dispunem de un spaţiu adecvat pentru a muta persoanele respective. În general, în aceste blocuri locuiesc persoane care au o anumită vârstă şi refuză să participe la acest gen de program, pentru că proprietarii trebuie să returneze banii respectivi în 25 de ani, conform prevederilor legale. Există o listă de şapte blocuri, din care trei ar putea intra în finanţare dacă locatarii ar putea fi relocaţi”, a mai declarat primarul Adrian Dobre.

- Reclamă -

Nu doar blocurile de locuinţe au probleme, ci şi multe dintre casele aflate tocmai în patrimoniul administraţiei locale. Mai multe locuinţe sociale au fost expertizate în ultimii doi ani, iar verdictul experţilor este crunt, aceştia arătând că, pentru aproape 50 de imobile, singura soluţie este demolarea, acestea având structura de rezistenţă grav afectată şi riscând să pice la un cutremur mai mare.

Sursa: www.telegrama.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut