fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Locuitorii din Breaza nu au apă în continuare. FOTO

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Epopeea „Breaza nu are apă” a ajuns la un nou episod. De trei zile, brezenii se vaită că nu au apă la robinete, în condițiile în care afară este caniculă. Reprezentanții Hidro Prahova își recunosc vina și spun că a existat o avarie la una dintre conductele de alimentare date în folosință recent. Vestea bună este că problema s-a rezolvat, în momentul de față fiind reluată alimentarea cu apă, însă va mai dura câteva ore până ce oamenii vor avea cu ce să se spele, pentru că procedura de pompare a apei pe conductă este de durată.

Adrian Semcu, directorul Hidro Prahova, a declarat că avaria s-a produs vineri, la una dintre conductele noi aflate în garanție. A existat o primă remediere, însă conducta a cedat din nou, astfel că muncitorii au fost nevoiți să intervină iarăși la conductă. Pentru a nu se repeta scenariul și conducta sudată să cedeze din nou, s-a luat decizia ca reluarea alimentării cu apă să fie amânată mai mult. Cert este că în această seară, conform declarațiilor directorului Hidro Prahova, brezenii vor avea din nou apă la robinete.

- Reclamă -

Breaza este una dintre localitățile din Prahova care a avut, în ultimii ani, cele mai mari probleme cu apa potabilă și asta pentru că s-a alimentat o lungă perioadă de timp dintr-o sursă care era poluată frecvent. Chiar în această iarnă, mai exact în luna februarie, au fost depistate bacterii periculoase în apa livrată în Breaza din Sursa Nistorești. ISU Prahova a fost solicitat atunci să asigure apă menajeră și potabilă pentru 9.000 de persoane din localitate.

Mai mulți prahoveni au postat astăzi mesaje și imagini pe grupul public de pe Facebook „Breaza are viitor”, în care reclamă lipsa apei, dar și modul în care decurc lucrările.

„Un oraș cu 18.500 de locuitori și o grămadă de bucureșteni, care fug de căldura capitalei, stau fără APĂ de două zile. Nu tu spălat, nu WC, nu gătit și afară sunt peste 30 de grade la umbră. Ieri am fost mințiți în trei rânduri, la prânz, după-amiază și după miezul nopții, este 07 august ora 10:45 și apa nu există. Ni s-a spus că au trimis mașini cu apă, dacă le-a văzut cineva l-am văzut și eu. Breaza a rămas bătaie de joc în privința apei potabile. La fântâni nu se poate lua din cauza secetei. CE SĂ FACEM D-LOR. DE LA Hidro Prahova?????? Nu mai vorbim că vinerea, sâmbăta și duminica, fără motive, scade presiunea, duminica nici măcar un duș nu se poate face. Oare PRIMĂRIA ce face? Au făcut promisiuni să gestioneze corect orașul ăsta.”, scrie un brezean pe grupul respectiv.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img