fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Locuri încă libere, la clasa a IX-a, inclusiv la licee de top din Prahova

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Absolvenții de gimnaziu care nu au fost admiși, încă, la liceu, vor afla unde vor învăța în următorii patru ani cu numai două săptămâni înainte de începerea cursurilor. Pentru ultima etapă a repartizării din cadrul admiterii, în Prahova au rămas 361 de locuri libere.

Inspectoratul Școlar Județean Prahova a anunțat că înscrierea pentru a treia etapă de admitere în învățământul liceal de stat se va face la sediul ISJ, pe 29 și 31 august, între orele 9.00 și 15.00, dar și pe 1 septembrie, până la ora 11.00.

- Reclamă -

Tot aici vor fi repartizați și candidații, pe unul dintre cele 361 de locuri rămase libere în județ. Ședința publică va avea loc pe 2 septembrie, de la ora 9.00.

Niciun candidat dintre cei înscriși la a doua etapă a admiterii nu a rămas nerepartizat. Însă ultima etapă, cea care se derulează cu numai două săptămâni înainte de începerea cursurilor, în noul an școlar, este destinată, în principal, celor care nu s-au înscris până acum la admitere.

Interesant este că, spre deosebire de anii trecuți, când locurile rămase vacante, chiar și după prima repartizare computerizată, erau pe la specializări și școli ocolite de absolvenți, iată că acum sunt locuri pe alese inclusiv în colegii de top.

- Reclamă -

Situația centralizată de Ministerul Educației arată că, în prezent, sunt incomplete clasele de Filologie – Limba franceză de la C. N. „Al. I Cuza” (un loc liber), C. N. „I. L. Caragiale” (7 locuri) și C. N. „Jean Monnet” (8 locuri). Clasele pot funcționa, oricum, și în aceste condiții, ținând cont că este îndeplinită cerința ca măcar jumătate din locurile alocate să fi fost ocupate.

Nu la fel de bine stau lucrurile la liceele din Plopeni sau Mizil.

La Colegiul Tehnic „Gheorghe Lazăr” din Plopeni sunt, în prezent, 41 de locuri libere la Mecanică, din 56 aprobate. Asta înseamnă că aici, cel mai probabil, una dintre cele două clase a IX-a, la specializarea amintită, nu va putea funcționa din toamnă.

Nici cele două clase de Comerț de la Liceul „Tase Dumitrescu” din Mizil nu au fost prea atractive, situația în acest moment fiind aceeași: 41 de locuri libere din 56, deci o clasă în pericol să nu poată fi formată.

- Reclamă -

După numărul de locuri rămase, în urma repartizărilor computerizate din acest an, profilul Servicii a fost cel mai ocolit de candidați. Clasele de specialitate ar mai putea primi peste 100 de elevi, dar este greu de crezut că vor fi completate, în a treia etapă.

Aproape 100 de locuri au rămas neocupate și în clase cu profilul Resurse naturale și protecția mediului.

Sursa: www.telegrama.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img