consultari cotroceni

consultari cotroceniPreşedintele Klaus Iohannis a chemat partidele la Cotroceni, pentru consultări pe tema strategiei de apărare a ţării. Consultările au fost programate pentru ora 18.00, însă liberalii au anunţat că vor boicota orice eveniment la care va participa Victor Ponta.

Pentru a împăca toate taberele, Iohannis a luat o decizie de ultim moment. Potrivit unor surse politice, consultările de la ora 18.00 vor fi doar cu partidele de la Putere: PSD, UNRP şi PC. Partidele de opoziţie vor intra la consultări la ora 18.30 şi se vor întâlni cu restul partidelor doar pe holurile Palatului Cotroceni.

Premierul Victor Ponta a confirmat că va merge la Cotroceni, la consultările cu Iohannis.

“Vom refuza să participăm la orice act politic care îl include pe Victor Ponta. Vom discuta despre boicotarea oricăror situaţii în care am avea discuţii cu Victor Ponta. Facem acest lucru pentru că un semnal trebuie dat. Mă întreb dacă va avea curaj ca mâine să vină la consultările de la Cotroceni. Sunt curioasă dacă va avea obrăznicia să se prezinte la aceste discuţii sau marţi la CSAT”, declara ieri Alina Gorghiu, co-președinte al PNL într-o primă reacție la anunțul premierului că nu își va da demisia.

UPDATE: Surse din Administrația Prezidențială susțin că ar fi vorba de interesul șefului statului ca Documentul care va fi dezbătut să fie agreat de toate partidele și de aceea a ținut să se treacă peste animozitățile politice.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here