fbpx
joi, iunie 1, 2023

Lucian Boncu, lider interlop, acuzat că a comandat asasinarea unui jurnalist. FOTO- arma cu care urma să fie făcută crima

Citește Și

- Advertisement -

Lucian Boncu (foto sus), liderul unei grupări interlope din Timișoara, a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT pentru că ar fi comandat asasinarea unui jurnalist. Pentru a-și duce planul la îndeplinire, Boncu ar fi pus la dispoziția agresorilor inclusiv o armă și le-ar fi promis și o recompensă. Interlopul se afla în arest la domiciliu într-un alt dosar penal și, în urma acuzațiilor DIICOT, va fi dus în arest preventiv. Boncu se afla în arest la domiciliu într-un dosar în care este acuzat că se afla în spatele unei rețele de trafic cu cocaină.

Dosarul în care Boncu este acuzat că a comandat asasinarea jurnalistului este disjuns din acesta, iar în noul dosar interlopul este acuzat că dorea uciderea lui Dragoș Boța, un jurnalist timișorean, redactor șef al ziar-ului pressalert.ro. În trecut, mașina lui Dragoș Boța a fost incendiată, relatează adevarul.ro.

- Advertisement -

Jurnalistul Dragoș Boța a publicat mai multe articole despre legăturile lui Lucian Boncu cu traficul de cocaină, dar și cu persoane din administrația locală timișoreană.

Potrivit DIICOT, enervat de articolele scrise de Dragoş Boţa, care îl vizau, Boncu „a iniţiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea şi agresarea unui jurnalist, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracţional la care participase suspectul B.L.A. şi se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administraţia publică locală”.

În acest context, la data de 09.09.2019, jurnalistul a publicat un articol, în care relata despre audierea suspectului B.L.A. într-un dosar al DIICOT – Structura Centrală, cu privire la activităţi de trafic de droguri de mare risc. Din probatoriul administrat a rezultat că, profund iritat de acest ultim articol, la data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a iniţiat o întâlnire, la un restaurant de pe raza localităţii Chişoda, la care au participat doi dintre apropiaţii săi – suspectul G.N. şi suspectul I.D. – precum şi alţi doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificaţi în persoana suspecţilor M.R.C. şi M.E.C.. Cu ocazia respectivei întâlniri, suspectul B.L.A. a încercat să-l determine pe suspectul G.N. ca acesta, împreună cu cei doi prieteni ai săi, să-l împuşte pe jurnalist, drept răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de acesta la adresa suspectului B.L.A.”, se arată într-un comunicat DIICOT.

- Advertisement -

Procurorii mai arată că Boncu „s-a folosit de autoritatea sa asupra suspectului G.N. şi i-a predat acestuia, în vederea folosirii în agresiune, un pistol calibrul 7,65 mm, promiţând că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, îi va recompensa financiar pe agresori şi le va face cadou şi pistolul astfel furnizat”.  

„Pistolul în litigiu îi aparţinea suspectului B.L.A. şi fusese dat în păstrare de acesta suspectului R.B. pentru a evita astfel o eventuală depistare a acestuia cu ocazia unei percheziţii domiciliare. În acest context, la solicitarea suspectului B.L.A., la data de 10.09.2019, suspectul R.B. a adus pistolul din municipiul Caransebeş în municipiul Timişoara şi i l-a predat lui G.N., cu ocazia întâlnirii de la restaurant”, mai arată DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, la solicitarea lui Boncu, „suspectul G.N. s-a deplasat împreună cu cei doi tineri în zona unde ştiau că se află locuinţa jurnalistului, în vederea efectuării unei recunoaşteri în teren”. „La acel moment, aceştia s-au arătat reticenţi, ca urmare a observării în zonă a unui autoturism, despre care au crezut că aparţine organelor de poliţie, motiv pentru care au abandonat demersul infracţional. De altfel, suspectul G.N. i-a transmis poliţistului I.D., prin intermediul unei aplicaţii mobile, şi o poză cu autoturismul respectiv, cerându-i să-l verifice în baza de date a poliţiei, pentru a fi siguri că nu era o maşină folosită de organele de poliţie. Pe parcursul cercetărilor, după audierea în calitate de martor, I.D. a devaluat către persoanele cercetate faptul că la D.I.I.C.O.T. se fac investigaţii referitoare la evenimentul din data de 10.09.2019, lucru care a dus la periclitarea şi îngreunarea anchetei şi a permis persoanelor cercetate să ia măsuri în vederea contracarării anchetei şi influenţării celorlalte persoane audiate în cauză, aspecte în raport de care numitul I.D. este în prezent cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de compromiterea intereselor justiţiei, prev. de art.277 alin.3 C.p.”, mai arată DIICOT.

Dragoș Boța, jurnalistul vizat de interlopul Lucian Boncu, a reacționat în urma comunicatului remis de DIICOT printr-o postare pe pagina sa de facebook.

- Advertisement -

„Acesta este pistolul cu care trebuia să fiu executat pentru că mi-am permis să dezvălui în ultimii ani legăturile dintre crima organizată din Timişoara şi administraţia acestui oraş. Un glonţ sau poate mai multe pentru că am refuzat să înţeleg mesajul mafiot transmis în iunie 2018, când mi s-a dat foc la maşină, la 11 zile după ce am scris despre legătura dintre Lucian Boncu şi Ioan Nasleu, consilierul personal al primarului Timişoarei. Nicolae Robu m-a atacat atunci spunând că nu sunt jurnalist şi că este posibil să-mi fi dat singur foc la maşină pentru a mă victimiza. Adevărurile dezvăluite deranjau. Au venit şi ameninţările directe din parte lui Boncu să-i las prietenii în pace. Plus un proces în care mi se cereau daune pentru că l-am făcut interlop. A pierdut, dar în tot acest timp, pe toate canalele, mi s-a transmis că nu e bine ce fac, să o las mai moale. Acum m-a dat în judecată prietenul lui Nasleu, care dădea dedicaţii la manele ”pentru armata lui”, pentru ”fratele” Boncu”, a scris Dragoş Boţa, pe Facebook.

„M-am încăpăţânat să continui investigaţiile despre interlopi şi primăria lui Robu. Pentru că asta e crima organizată – infractori şi decidenţi din administraţia locală. În spatele lor, o grămadă de fire nevăzute şi grupuri de interese, inclusiv din lumea justiţiei, care-i sprijineau, îi sprijină şi îi vor sprijini în continuare. Tot acest suport i-au dat aripi liderului interlop Boncu care a decis, în septembrie anul trecut, că este cazul să-mi închidă gura. Definitiv. Este o chestiune de noroc că acum sunt în viaţă, chiar dacă echipa morţii trimisă să execute ordinul mi-a găsit maşina în noaptea când trebuia să fiu exemplul care dovedea puterea mafiei în Timişoara”, a mai scris Dragoş Boţa pe Facebook.

Acesta este pistolul cu care trebuia să fiu executat pentru că mi-am permis să dezvălui în ultimii ani legăturile dintre…

Posted by Dragos Bota on Thursday, April 23, 2020

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Președintele Iohannis, atac dur la adresa profesorilor care continuă greva: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”

Președintele Klaus Iohannis i-a criticat dur pe profesorii care continuă greva, în cadrul unei declarații făcute joi la Chișinău,...

Mai Multe Articole Ca Acesta