lucian onea dna ploiesti

Fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a contestat ordinul de revocare din funcție dat de șeful DNA Călin Nistor. Contestația a fost depusă miercuri la Curtea de Apel București.

Asta după ce, în data de 15 ianuarie, Secţia pentru procurori a CSM a decis să admită cererea şefului interimar al DNA, Călin Nistor, de a-l revoca pe Lucian Onea din funcţia de procuror DNA Ploieşti.

Amintim că fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, este cercetat într-un dosar pentru constituire de grup infracţional organizat.

Lucian Onea este acuzat că a constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

sursa:ph-online.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here