Un control al Curții de Conturi Prahova a scos la iveală nereguli grave la Parcul Industrial Ploiești (PIP). Potrivit unor surse din cadrul parcului industrial, auditorii Curții de Conturi au descoperit mai multe plăți efectuate pentru lucrări care în realitate nu au fost prestate. 

Lucrările fictive ar fi fost plătite în perioada 2018-2020, către cinci societăți: Oaș Com Impex SRL din Satu Mare, Strabenbau Logistic SRL din Blejoi, Camion Services Logistic SRL din Târgșoru Vechi, Padores SRL din Mizil și Terra Strade Total Construct din Bucov. 

Sursele amintite mai sus au mai precizat că în perioada 2018-2020 reprezentanții PIP ar fi făcut mai multe achiziții fără a respecta legislația din domeniu cu privire la procedurile de atribuire contracte și evaluare oferte. Cu alte cuvinte, anumite contracte/comenzi de lucrări au fost încheiate fără ca reprezentanții Parcului să facă o selecție corespunzătoare de oferte sau o procedură de achiziție care să respecte întocmai prevederile legale.

Surse oficiale au precizat pentru ziarul Incomod și care ar fi valoarea plăților nelegale descoperite de Curtea de Conturi Prahova că au fost efectuate de către Parcul Industrial Ploiești către fiecare dintre cele cinci societăți: Padores SRL – puțin peste 90.000 lei, Terra Strade Total Construct SRL – aproape 50.000 lei, Camion Services Logistic SRL – aproximativ 28.000 lei, Strabenbau Logistic SRL – puțin peste 10.000 lei și Oaș Com Impex SRL – aproximativ 4.700 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here