fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Lucrările în cimitire se fac doar cu firmele acreditate de SGU! Oamenii nu pot opta pentru monumente funerare de la alte societăți

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Persoanele care au concesionat locuri de veci în cimitirele din Ploiești sunt nevoite să lucreze doar cu societățile acreditate de Societatea de Gospodărire Urbană! Problema ne-a fost semnalată de un ploieștean revoltat, care dorește să construiască un monument funerar la mormântul tatălui său, dar angajații SGU i-au impus ca lucrarea să fie făcută de una din firmele care are sediu la poarta cimitirului Mihai Bravu, unde se află și locul de veci.

„Am fost la birouri la cimitirul Mihai Bravu să ridic contractul de concesiune și ce acte mai erau de ridicat și am întrebat și de ridicarea unui monument funerar și mi s-a spus că pot face acest lucru doar cu firmele acreditate de ei. Deci eu nu am voie să aduc de afară orice altă firmă sau muncitor, fără să fie acreditați de ei. Pot face acest lucru doar cu firmele de la poartă. Nu e cimitir privat să-ți impună ei, este cimitir de stat! Nu vreau să fac cu cei de la poartă pentru că inițial îți cer un preț foarte mic, sub prețul pieței, dar apoi încep: mai dă-mi 200 lei pentru nu știu ce, mai dă-mi 300 lei că mi-a plecat un muncitor și eu deja l-am plătit și ajungi la un preț de te doare capul. Nu știu ce pot face ei dacă eu vin în interiorul cimitirului cu o firmă din altă parte care îmi face monumentul. Ce pot face, să cheme Poliția să mă dea afară?! E spațiu public până la urmă, nu e spațiu privat. M-am certat cu cei de la birouri și i-am întrebat unde scrie așa ceva în contract și mi-au spus că scrie la avizier. La avizier într-adevăr sunt stipulate numele societăților de la poartă, dar nu vreau să fac lucrarea cu aceștia pentru că schimbă tariful de pe o zi pe alta și în final au prețuri mari. Te prind la necaz și te ard, așa se întâmplă acolo. Și nu e vorba de bani, cât cel mai mult mă deranjează că îmi impun cu cine să fac. Nu mi se pare o chestie normală, nu este cimitir privat, iar în contractul de concesiune nu-mi scrie nimic de treaba asta, mi-au zis că este scris doar în regulamentul lor intern.”, le-a povestit bărbatul reporterilor ziarului Incomod.

- Reclamă -

 

Contactat de reporterii ziarului Incomod pentru un punct de vedere, Donald Constantin, directorul Societății de Gospodărire Urbană Ploiești, a declarat că într-adevăr lucrările în cimitirele din Ploiești se pot face doar cu societățile acreditate de SGU, deși este cimitir de stat, pentru că instituția ține evidența muncitorilor firmelor respective.

„Este un regulament intern, se lucrează doar cu firme acreditate din cimitir. Sau poți face în regie proprie, dacă dovedești că tu personal ai firmă de construcții. Este cimitir de stat, dar noi răspundem de el. Noi toate contractele le trimitem la ITM, cu toți angajații, acolo se ține o evidență, pentru că eu răspund de cei din cimitir, fiind pe domeniul meu. Omul când face cerere la cimitir, acolo i se spune, sunt vreo șase firme, inclusiv noi care facem lucrările. Așa ce ar însemna, ca toată lumea să înceapă să construiască prin cimitir cum vrea?! Sunt monitorizați de noi. Și eu când mă duc să-mi iau numere la mașină, plătesc cât e taxa impusă de Poliție, nu plătesc cât vreau eu”, a declarat Donald Constantin, directorul SGU Ploiești.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut