Ludovic Orban a declarat, joi, la România TV, că în momentul în care va ajunge la guvernare PNL va crește vârsta de pensionare a polițiștilor și magistraților: ”Bineînțeles că vom crește vârsta de pensionare a polițiștilor și magistraților”, a replicat președintele PNL la întrebarea moderatorului dacă va exista un astfel de proiect când Orban va ajunge la guvernare.

Liderul PNL a declarat că vârsta actuală de pensionare a celor două categorii profesionale este prea mică și că atât polițiștii, cât și magistrații trebuie să rămână mai mult în câmpul muncii pentru că încă sunt activi și tineri.

Reamintim că presa a relatat zeci de cazuri de polițiști pensionați în jurul vârstei de 40 de ani, unul dintre ei fiind chiar Daniel Chirilă, propus de premierul Dăncilă în funcția de ministru de Interne și refuzat de președintele Iohannis. Chirilă, care este secretar de stat în minister, are un trecut legat de serviciul secret al MAI, fosta Doi și-un sfert, de unde s-a pensionat la doar 39 de ani cu o pensie anuala de 91.200 de lei.

Un alt exemplu de polițist ieșit la pensie extrem de repede este Dorin Ionuț Grosu: după doar 17 ani de activitate în serviciile secrete ale Armatei și Poliției, el s-a pensionat în 2017 cu o pensie de circa 12.000 de lei pe lună, grație reintroducerii pensiilor speciale de către PSD. În plus, el a fost adus de PSD să lucreze tot la stat, la Ministerul Economiei.

Sursa: g4media.ro

1 COMENTARIU

  1. Cetatenii civili ai acestui stat trebuie sa aibe libertatea sa contribuie la orice fond privat de pensie ( si oricite ) . Obligativitatea de a contribui la fondul public de pensie este o tilharie si o incalcare a drepturilor omului .
    Cetatenii civili trebuie sa poata decide liber momentul cind reduc sau intrerup activitatea profesionala si momentul cind apeleaza la sumele acumulate in fondurile de pensie .
    Stabilirea de catre guvern sau parlament a virstei de pensionare inseamna sclavie fata de sistemul bugetar .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here